Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri GÜNDEM

Bu haber kez okundu.

​​​​​​​Şahin: “Oluşacak Boşluğu Biz Doldururuz”

Gelecek Partisi İstanbul’da 1. Olağan ilçe kongrelerine start verdi. İl Başkanı İsa Mesih Şahin, 2-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ilçe kongreleri öncesinde gazetemize açıklamalarda bulundu. 10-16 Ağustos tarihleri arasında İl kongresini gerçekleştireceklerini belirten Başkan Şahin, 30 ilçe başkanını atadıklarını belirtti. İl kongresine kadar;  Arnavutköy, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Beykoz, Üsküdar, Adalar, Bakırköy, Ataşehir ilçelerinin de kurucu başkanlarını tespit edeceklerini söyledi.  Şahin; “Bu ilçeler için bir çok isimle görüşüyoruz. Seçici ve titiz davranıyoruz. Gelişigüzel bir atama yapmamak, değerlendirmelerimizi ve istişarelerimizi tamamlamak için bekliyoruz” diyerek, şu ana kadarki teşkilatlanma çalışmaları ve kongre süreçlerinden  bahsetti. Başkan Şahin; “8 0cak 2020’de il başkanlığı kuruldu. Hızlı bir şekilde şubat ayı başında il yönetimimizi kurduk. Onun devamında il kadın kolları ve il gençlik kolları başkanlarımızı atadık. Onlar da 50’şer kişilik yönetimlerini kurdular. 16 Şubat'ta Genel Başkanımız'ın katılımı ile il binamızın açılışını yaptık. Ondan sonra da ilçe başkanı atamalarına geçtik.

Önümüzdeki hafta, 3 Temmuz’da,  İstanbul’un en büyük ilçesi olan Esenyurt’un   ilçe kongresini  gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımız bu programa bizzat katılacak. İnşallah, bu ilk ilçe kongremizde İstanbul’a; güçlü bir gelecek mesajı vereceğiz. 4-5 Temmuz’da ve akabinde 18 -19 Temmuz’da kongrelerimiz devam edecek. Arada bir haftayı atlıyoruz, Genel Merkezimiz'in o tarihte açılışı var.

Şu anda ilçe başkanlarımız kurucu yönetimlerini zaten belirlediler. Güçlü bir şekilde yeni yönetimlerini oluşturuyorlar. Bütün ilçenin dinamiklerini yansıtan, bütün farklı temsil yapılarını ortaya koyan  yönetim listeleri hazırlıyorlar. İnşallah, bütün ilçelerimizde güçlü bir temsil yapısı ile Gelecek Partisi 1. Olağan Kongreleri'ni yapacağız. Kongrelerimizden sonra artık İstanbul’da sahada da boy göstermeye başlayacağız. İlçe konrelerimiz , partimiz için iki açıdan önem taşıyor. İstanbul’da gelecek partisinin varlığını çok net bir şekilde gösterecek olmaları ve  partimizin güçlü  temellerini oluşturacak olmaları..  İnşallah bu iki açıdan da bizim için başarılı bir dönem olacaktır. Bunun için de titiz bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

 

“BOŞLUĞU DOLDURMAK İÇİN PARTİ KURDUK”

Gelecek Partisi’nin karşı toplumun bakış açısı ve teveccühü hakkında da düşüncelerini ifade eden Şahin, Ak Parti’nin içinden çıktılar şeklinde yapılan yorumlara katılmadığını ifade etti : “Gelecek Partisi Türkiye Partisi olarak kuruldu. Hiçbir partinin devamı değil.  Demokrat Parti CHP içinden çıktı. Ak Parti bir başka parti içinden çıktı. Ama hiç biri diğerinin devamı olarak kurulmadı. Gelecek Partisi’nin kurucuları da farklı siyasi partilerden geldiler. Hiçbir siyasi partinin devamı olarak bu partinin temelini atmadılar. Partimiz; tüm farklı temsil yapılarını bir arada tutmak amacıyla  kuruldu. Hiçbir siyasi partinin tabanını hedef almıyoruz. 83  milyon Türkiye’nin tamamını hedef alan bir siyaset anlayışımız var. İstanbul’da da 16 milyonun oyuna talibiz. Onun için Ak Parti’den de kopuşlar olacaktır. Diğer partilerden de kopuşlar olacaktır. Türkiye’de ciddi bir siyasi boşluk var. Sahada önemli bir ihtiyaç hasıloluyor. Seçmenin ihtiyaç duyduğu yeni bir siyasi anlayışı ortaya koyup, boşluğu  doldurmak için parti kurduk” şeklinde konuştu.

“KUTUPLAŞMA ORTAMINI YOK EDECEĞİZ”

Türkiye’de iki büyük ittifakın söylemleri dışında yeni bir siyasi anlayış ortaya koyacaklarını iddia eden İl Başkanı İsa Mesih Şahin; “Türkiye’nin geldiği noktadaki fotoğrafı çekmek lazım. Ülkede iktidarı ile muhalefeti ile ciddi bir siyasi arayış problemi var. Siyasetçiye güven sorunu var. Siyasetin dili toplumu çok germiş durumda. Toplum ciddi anlamda kutuplaşmış durumda. Türkiye’deki bu kutuplaşma ortamını yok edeceğiz. Bütün farklılıkların bir arada olduğu bir siyaset modeli ortaya koyacağız. Türkiye’de siyasetin dilini yumuşatacağız. Partimizin kurucu kadrosundaki çeşitlilik ile  Türkiye’ye bir nefes aldıracağız mesajı veriyor. Devlet mekanizmasının işleyişi ile ilgili problemler var. Çözüm bekleyen sorunları var. Devletin işleyişine yeni bir anlayış getireceğiz. Kamu ahlakı diye parti programımızda yer verdiğimiz başlıkta; siyasi etik kanunu gibi, şeffaflık yasası gibi, bürokrasinin ve devlet mekanizmasının işleyişi ile ilgili konularda çok net adımlar atacağız. Biz Türkiye’de hantallaşmış, tıkanmış devlet mekanizmasını yeni bir anlayışla  düzenleyerek geleceğe ışık yakacağız. Parti programına baktığımızda, bu saydığım konulardan hareketle gidecek olursak, Türkiye’nin çok önemli sorunlarına yönelik somut çözüm önerileri var” diyerek İstanbullulardan parti programını okumadan karar vermemelerini istedi.

“GÖLGE MECLİS OLUŞTURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları, yine İBB tarafından satın alınan Fatih Sultan Mehmet Tablosu, Kanal İstanbul gibi konularda da görüşlerini açıklayan Şahin; İstanbul’da bir muhalefet boşluğu olduğunu da söyledi. “Genel merkezdeki gölge kabine olan  ‘Politika İzleme Kurulu’ benzeri bir çalışmayı  İstanbul’da da düşünüyoruz. Böyle bir şey tüzüğümüzde yok. Fakat İl Kongresi sonrasında İBB’yi takip etmek için ‘gölge meclis’ oluşturmayı düşünüyoruz. Genel anlamda Türkiye’de muhalefetteyiz. Ak Parti’ye karşı muhalefet anlayışımız ne ise, İstanbul’da da mevcut belediye yönetimine karşı muhalefet anlayışımız odur. Doğru yapılana destek vereceğiz. Yanlış yapılana karşı çıkacağız. Onun haricinde de çözüm önerilerini, yeni düşüncelerimizi ve İstanbul ile ilgili fikirlerimizi de öneri olarak sunacağız. Eleştirmekle kalmayacak, çözüm önerisi sunacağız.” dedi.

AK PARTİ’DE SUSKUNLUK DOĞAL

Ak Parti’nin İstanbul’da muhalefet edemediğini belirten  Şahin; “Ak Parti’nin İstanbul’daki görevi muhalefet görevidir. Ama Ak Parti bu görevi kesinlikle yapamıyor.Ak Parti İstanbul’da muhalefet refleksine 25 yıldır sahip değil. Türkiye’de de 18 yıldır bu refleksi yok. Ben muhalefette olan bir ilçede daha önce siyaset yaptığım için( Kadıköy) muhalefet refleksi olan birisiyim.  Ak Parti’de bu anlamda bir suskunluk olması doğal. İstanbul’da bu anlamda oluşacak boşluğu biz doldururuz.” İddiasında bulundu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ  TEBRİK EDİYORUM “

İBB tarafından Fatih Sultan Mehmet’in yağlı boya tablosunun satın alınması konusundaki düşüncelerini de paylaşan İsa Mesih Şahin; “Ben bu konuya olumlu bakıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Keşke  Ak Parti de bunu tebrik edebilse. Doğru bir şey kardeşim. İşte bu muhalefet anlayışı yanlış.  Ak Parti geçmişte kendisine yapılan, yakındığı ne varsa onu yapıyor. "Her şeye yanlış diyorsunuz" derdi. Şimdi onlar her şeye "yanlış" diyor. Bu doğru bir şey. "Doğru" deyin, insanların gözünde eksilmez, yücelirsiniz. Ama maalesef çok kısır bir döngüye soktular İstanbul siyasetini.

 “KANAL İSTANBUL İÇİN REFERANDUMU SAVUNUYORUZ”

Kanal İstanbul Projesi hakkında toplumun tatmin edilecek şekilde aydınlatılmadığını iddia eden Başkan Şahin; “Kanal İstanbul projesini en çılgın şekilde savunana da sorsanız ne olduğunu bilmiyor. Birkaç hayali bir şey söylüyorlar ama,değil. Bizim bunun zararlarına bakmamız lazım, faydalarına bakmamız lazım. Faydası nedir? Ben bilmiyorum. Hükümetin beni aydınlatması lazım.  Ama zararlarını bilebiliyorum. Çünkü bununla ilgili partimizin uzmanlarının ortaya koyduğu raporlar var. Bununla ilgili zaten basının karşısına geçmişlerdi. Yoğunluğu artıracağına dair endişe var. Çevre faktörüne zararları ile ilgili endişelerimiz var. İstanbul’un şekli değişiyor en önemlisi burası.Yarım adadan adaya dönüşüyor. Önemli bir sorun da İstanbul’un Anadolu ile Rumeli yakalarının  bağlantısı tamamen kesilmiş oluyor. Olası riskler değerlendirildi mi? Genel Başkanımız'ın itirazı bu yönde. Başbakanlığı döneminde yaptırdığı çalışmalardan hareketle bu eleştirileri yöneltiyor. Bunların hiçbirisi ile ilgili, iktidarın toplumu aydınlatmadığını görüyoruz." Yaptım, yapacağız" diyorlar. Genel Başkan Yardımcıları öyle bir tweet atmıştı zaten. Bu dayatma ile olacak bir şey değil. Toplumu aydınlatacaksınız. Doğruysa toplum zaten size destek verecektir. Yanlış ise de bundan vazgeçmeniz gerekir. Bu konuda kesinlikle bir referandum yapılması gerektiğini savunuyoruz. Buna Ak Partililer’in önemli bir kesiminin de karşı çıkacağını düşünüyorum.” derken,   gerekli sivil tepkileri göstereceklerini de belirtti. 

 TAYFUN ERCAN -KENT YAŞAM



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183