Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

Referandum sonuçlarını yorumladılar

  CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan:

ŞARTLAR EŞİT DEĞİLDİ

Referandumdan çıkan sonucun tartışmalara açık olduğunu ve yapılan seçimin şaibeli olduğunu söyleyen CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin birçok sürprize gebe olabileceğini ifade etti. Referandumun başlı başına yanlış olduğunu da söyleyen Bozan, “Bu referandumla ilgili birçok şey söyleyebiliriz. Ama öncelikle yapılan referandumun çok gereksiz olduğunu söylemek lazım. Birilerinin hırsıyla ortaya çıkan bu seçimde her şeye rağmen halk gayet dik durdu. Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine sahip çıktı” dedi.

Evet, oylarının yüksek çıkmasını da değerlendiren Bozan, “Biz bu sonucu kabul etmiyoruz. Eşit şartlarda mücadele etmedik. Karşı taraf her türlü devlet desteğini arkasına alarak bir kampanya geçirdi. Maçın ortasında kural değiştirildi. Türkiye’yi bu seçim sonucuna göre yönetemezsiniz. Bu tartışmaya açık bir seçim olmuştur” diye konuştu.


Referandumdan çıkan yüzde 51'lik evet oyuyla bir sistem değişikliğine gitmenin mümkün olamayacağını da anlatan Bozan, “Biz hiçbir şekilde pes etmeyeceğiz. Mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Belki Türk halkı yeniden bir seçime gidecek. Ya da tarafsız ve gerçekten bağımsız bir yeni anayasa için bir araya gelecektir. Zira yapılan seçim adil bir seçim değildir. Kimse bu sonuçları içine sindiremez” ifadelerini kullandı.  

Avcılar'da yüzde 59 hayır oyu çıktığını söyleyen Bozan, Avcılar halkına ve CHP İlçe Örgütü'ne teşekkür ederek “Avcılar halkı her şeye rağmen dik durdu, her şeye rağmen harika bir mücadele göstererek, hayır oyunu çıkardı” dedi.

AK Parti Büyükçekmece ilçe Başkanı İlker Gürbüz:

ASIL İŞİMİZ BUNDAN SONRA BAŞLIYOR

Referanduma dair Türkiye geneli ve Büyükçekmece ilçesinde çıkan sonuç için gazetemize değerlendirmelerde bulunan AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, alınan sonuçtan bir hayli memnun olduklarını ifade etti. “Bu sonuç milletin büyük bir başarısıdır. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun” diyen Gürbüz, Türkiye'nin tarihi bir karar verdiğini ve bu tarihi kararın yeni Türkiye'nin başlangıcı olduğunu vurguladı. AK Parti olarak her alanda önemli bir çaba gösterdiklerini anlatan Gürbüz, ‘evet’ cephesinde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi'ne teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.  “AK Parti başarılı oldu” diyen Gürbüz, “Biz Büyükçekmece'ye baktığınızda kendi oyumuzu aldık, oy oranımızı koruduk. ‘Hayır’ oylarını salt bir partinin oyu olarak değerlendirmemiz de mümkün değildir. Zira ‘hayır’ diyen birçok parti oldu. Bu bağlamda düşünürsek AK Parti olarak Büyükçekmece'de iyi bir sonuç aldığımızı söyleyebilirim. Birçok ilçeye göre en başarılı ilçe biz olduk” şeklinde konuştu.


“Asıl işimiz bundan sonra başlıyor” diyen Gürbüz “Evet-Hayır süreci bitti. Anayasa değişikliği sadece ‘evet’ oyu verenler için değil, ‘hayır’ oyu kullanan vatandaşlarımız için de nasıl yararlı olabilecek, nasıl faydalı olabilecek ona bakacağız. Anayasa değişikliği sisteminde önemli olan kimseyi ötekileştirmeden,  herkese eşit şartlar altında sahip çıkabilmektir. Önemli olan da budur” dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:

VATANDAŞ İMAMOĞLU OLARAK SORGULAMAYA DEVAM EDECEĞİM

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hem ilçelerinde aldıkları yüzde 60'a yakın ‘hayır’ oyu hem de referandumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, “Beylikdüzü'nü değerlendirmek gerekirse ilçemiz bir bütündür. Bazı blok fikirler dışında Beylikdüzü'nde mümkün olduğu kadar herkese ulaştık. İki aylık süreçte de bu kadar anlatabilirdik. İlçemizde alınan yüzde 60’lık oran elbette önemlidir. Ancak daha yüksek oranda bir sonuç alınabilirdi. Yüzde 60 başarı mıdır? İyi bir netice ama yeterli değil daha yüksek olabilirdi” dedi.



YSK kararına da değinen İmamoğlu, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizerek,  “Adil bir oylama ve sayım süreci gerçekleşmediği ortada. Bu anlamda insanların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi gerekir. Yasal süreç devam ediyor. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Benim siyasi ömrüm olsun ya da olmasın vatandaş Ekrem İmamoğlu olarak alınan kararları sorgulamaya devam edeceğim. Referandum sürecinde ciddi düşmanlık üreten beyanatlarla propaganda yapıldı. Oysa biz hala komşuyuz, hemşeriyiz, akrabayız, ortağız. Aslında biz bir bütünüz. Bu güzel elmayı ikiye bölmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Ben 2014 yılında büyük bir farkla seçim kazandım. Ama seçimi kazandığımız akşam kimsenin sokağa çıkıp kutlama yapmasını istemedik. Çünkü kaybedenleri de düşündük” diye konuştu.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara:

AKP ÇATALCA’DA OY ARTTIRMAMIŞTIR

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçede alınan sonuçları değerlendirerek, “Çatalca'da çıkan sonuç beklediğimiz bir sonuçtu. Bizim için sürpriz olmadı. İlçemizde CHP'nin yüzde 45 bir oyu var. Referandumda yüzde 60 ‘hayır’ çıktı. AK Parti'nin de son genel seçim baz alındığında yüzde 38 civarında bir oyu var. Keza aynı oranda da ‘evet’ çıktı. Bu sonuç gösteriyor ki, MHP, HDP ve diğer siyasi partiler de ‘hayır’ oyu verdi. Bu sonuç bizim açımızdan tatmin edicidir” dedi.



Çatalca'da AK Parti'nin oy arttıramadığını iddia eden Kara, “Sonuçlar ayrıca şunu da ortaya koydu; ‘Evet’ cephesi AK Parti seçmeninin haricinde destek göremedi. Parti anlamında oy artışı sağlayamadı. Bu anayasa değişikliğini AK Parti ve MHP'nin desteklediğini düşünürsek iktidar partisine oy verenlerin bir kısmının ‘hayır’ dediğini de düşünebiliriz. Ortaya çıkan tabloya göre AK Parti Çatalca’da oy arttıramamıştır” diye konuştu.

Öte yandan referandum süreci boyunca Türkiye'nin ikiye bölündüğünü de anlatan Kara, yeni Anayasa’da toplumsal uzlaşının olmadığının altını çizdi.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli:

TEŞEKKÜRLER AVCILAR

Avcılar, yaklaşık 300 bin seçmenin oy kullandığı referandumda ‘Hayır’ dedi. 749 sandığın kurulduğu ilçede bulunan seçmenlerin büyük bir bölümünün sandık başına gittiği ifade edilirken yüzde 59’la ‘Hayır’ oyu çıktı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ilçedeki ‘Hayır’ kararıyla ilgili, “Gurur duyuyorum” dedi.



İstanbul'da ‘hayır’ cephesinin kazanan ilçeleri arasında yer alan Avcılar’ın Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, referandum sonuçlarıyla ilgili duygularını sosyal medya hesabından dile getirerek, seçime katılım oranı nedeniyle vatandaşlara teşekkür etti. Toprak, “İlçemizde görev alan bütün sandık görevlisi arkadaşlarımıza, vatandaşlarımızın oylarını kullanabilmeleri adına okullara gidip gelmelerinde ulaşımını sağlayan belediye çalışanı arkadaşlarımıza, seçimin ilçemizde büyük bir huzur ortamı içerisinde geçmesini sağlayan güvenlik personellerine ve sandığa giderek demokrasinin tecellisi için oy kullanan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Teşekkürler Avcılar, sizi seviyor, sizinle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183