Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kent yaşam gazetesi kurban bayramı Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

PİYANO MERDİVENLER İLGİ BÜYÜK

İnsanları yürüyen merdivenleri kullanmak yerine merdiven inip çıkmaya özendirmek, müzik ve sanata olan ilgiyi artırmak için tasarlanan ‘piyano merdivenler’ sanatseverlerin ve özellikle çocukların ilgisini çekiyor.



Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi Yöneticisi Hakan Dedeler, “Piyano merdivenlerin dünyada benzer örnekleri var. Amacı da insanları yürümeye teşvik etmek, müzikle hayata ritim katmaktır. Kültür ve sanatı müziği hayatın içine katmayı hedefledik. Bu merdivenleri Müzik Akademisi’nde de müzikseverlerle buluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.



Merdivenleri kullanan 4. sınıf öğrencisi Burak Doğan, “Piyanoya olan merakımı artırdı. Daha önce hiç piyano çalmadım” diyerek, merdivenleri çok beğendiğini dile getirdi.
Piyano merdiven yazılımının özelliği, zeminde tuşlara basıldığında piyano seslerini veren ve elektronik karta yüklenen piyano melodilerini karışıklık olmadan çalması. Tasarım, bilişim alanındaki teknolojik farkındalığı artırmak açısından da önem taşıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183