Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP

Bu haber kez okundu.

PEYNİR’İN İÇİNDE SÜT, ETİN İÇİNDE ET YOK

 

İSTANBUL-Hileli gıdayla, yediğimiz içtiğimiz her şeyin içine ‘zehir’ katılmaya devam ediyor. Ülkemizde gıda işi yapan binlerce firmanın yüzlercesi kayıt dışı çalışıyor. Denetimler ve yaptırımlar yetersiz. Evini geçindirmekle yükümlü olan vatandaş ise çaresiz. Yapılan araştırmalarda ‘ucuz’ adı altında yüzlerce hileli gıda sofralarda yer alıyor. Ancak tüm bunlara rağmen Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeteri kadar denetim yapmaması kafalarda soru işateri bırakıyor.

 

GIDA TERÖRÜ YAŞANIYOR

 

Yapılan araştırmalara göre gıda ürünlerine katılan ve halk sağlığını tehdit eden katkı maddeleri artık akla hayale bile sığmıyor. Özellikle ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen ve denetlenemeyen ‘hayali firma’ sayısı yüz binlerle ifade edilirken, etten süte, ekmekten pastaya, baldan zeytinyağına kadar binlerce ürün göründüğünden oldukça farklı. Adeta sucuğun içinde et, ekmeğin içinde un yok. Peynir, yoğurt ise süt dışında akla ne gelirse her şeyle yapılıyor. Üstelik rakamlar da artık gıdada güçlü bir ‘terörü’ işaret ediyor.

 

EN ÇOK BUNLAR DA VAR

 

Üzerinde en çok oynama yapılan gıdalar ise süt, süt ürünleri, et ve et ürünleri. Bu gıdaların içine katılanlar, taklit ve tağşiş oranı kayıtlı firmalarda bile yüzde 50’yi geçiyor. Bundan daha vahimi ise bu gıdalarda kayıtsız üretim yapanlar, satıcılar, aracılar kayıtlı firmaların onlarca katı toplam büyüklüğe sahip. Peynirde en çok yapılan hile, süte katılan su, nişasta, rengini beyaz tutmak için klor, içine eklenen margarin ve küflü peynir, bitkisel yağ ve nişasta ekleme, soya unu ve boyar maddeler. Hatta öyle ki peynir, ‘peynir’ ismiyle süt ve maya dışında her şey katılarak yeniden üretiliyor! Yoğurt, tereyağ hatta hepsinin temel maddesi süt de tüm bu maddeler ve daha fazlasından nasibini alıyor.

 

‘İÇİNDE NE VAR BİLMİYORUZ’

 

Öte yandan vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde ‘dar gelirli’ vatandaşlar ‘çaresizlikten’ ya da başka bir tabirle ‘ucuz’ olmasından dolayı aldıkları ürünlerin içinde ne olduğuna dikkat etmiyor. Bunu bilen ‘fırsatçılar’ ise halkın sağlığı ile oynamaya devam ediyor. Vatandaşlar, yaşanan sağlık terörü’nden dolayı artık hiçbir üreticiye yada firmaya güvenmediklerini belirterek, “Yediklerimizin içinde ne var bilmiyoruz. Ama herkes kendi cebine göre alışveriş yapıyor” yorumlarını yaparken Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denetimler konusunda daha hassiyetli davranmasını, halk sağlığı ile oynayanların ise gerekli cezaları almalarını bekliyorlar.

 

Kent YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183