Öne Çıkanlar Galatasaray ibb İstanbul Büyükşehir Belediyesi FENERBAHÇE İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları

Bu haber kez okundu.

Pazara Hünerli Ellerin Eli Değiyor

 

Küçükçekmece Belediyesi Fevzi Çakmak Meydanı Kapalı Pazar Yeri’nde yapılan açılışa AK Parti 3. bölge İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcısı Recep Şencan, AK Parti İl Genel Başkan Yardımcısı Necati Karagöz, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

ALEV DEDEGİL: “İKİNCİ HAFTADA İKİNCİ GELİŞİM”

Açılışta tezgahları gezerek kadınlarla sohbet eden Alev Dedegil, “Nefis burası. Atakent’teki Hünerli Eller’ e de gittim. Yine tüm tezgahları dolaştım. Bir defa ürünler şahane. Hanımlar çok becerikli. Tabi ki burada bir sosyalleşme ortamı da var. Bu da çok önemli. Tanışıyorlar, birlikte oturuyorlar, sohbet ediyorlar. İkinci haftada ikinci gelişim. Herhalde daha çok geleceğim buraya” dedi. 

 

“KADINLARIN ÜRETMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

 

Açılışta, Küçükçekmece’nin Hünerli Eller’ ine seslenen Temel Karadeniz ise, “Hünerli Eller Çarşımız şimdilik emekleme durumunda. Ama seçimlerden sonra gerek gazete reklamlarıyla gerek radyolarda Hünerli Eller Çarşısı’nı daha da geliştireceğiz. Kamu eliyle yapılmış en büyük kapalı Pazar yeri burası ve biz burayı İstanbul’a duyurmaya çalışacağız. Altında ciddi bir otopark alanımız var. İstanbullular buraya geldikleri zaman arabalarını park edebilecekler. Yaz döneminde de burada yapacağımız şenliklerle kadınlarımızın üretime katıldıkları bir çarşı olarak markalaştıracağız. Atakent’te başlamıştık bu çarşıya. Kadınlarımızın üretmesi gerçekten çok önemli. Bir ülkede kadınlar ne kadar çok üretirse o ülke o kadar gelişir. Tezgahlarda gerçekten birbirinden güzel, birbirinden estetik ürünlere rastladım. Zaten bir şeye kadının eli değdiği zaman güzelleşiyor. Bu çarşıyı birlikte güzelleştireceğiz. Burayı İstanbul’un en çok ziyaret edilen bir çarşısı yapacağız” diye konuştu.  

 

KADINLAR FEVZİ ÇAKMAK’TAN UMUTLU

 

Fevzi Çakmak Kapalı Pazar Yerinde kurulan tezgahlarda her Salı ürünlerini satacak olan kadınların mutluluğu ise gözlerinden okundu. Çarşıda örgüden bebekler yapıp satan Dilber Uzun (52) ise, bir yıl önce Hünerli Eller ile tanıştığını söyleyerek, “Bence bundan sonra daha iyi olacak. Beklentilerim çok büyük. Şahsım adına çok mutluyum. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah daimi olur, kalır burada” dedi. Keçeden eşyalar satan ev hanımı Fatma Nurdan Dudul (54) ise, “Okumadım. O nedenle bunları satıyorum. Bir seneden beri buradayım. Bizim için sunulmuş bir imkan. Çok memnunum. Henüz burayı tanımadı insanlar. Tanındığı zaman daha iyi olacağını düşünüyorum” diyerek duygularını ifade etti. Küçükçekmeceli kadınların istihdam edildiği Hünerli Eller Çarşısında takıdan, çantaya, çiniden resme el ürünü her türlü şeyi bulmak mümkün.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183