Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kent yaşam gazetesi kurban bayramı Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

Pazara Değil, Bahçeye İniyorlar

 

KÜÇÜKÇEKMECE- Küçükçekmeceli vatandaşlar İstanbul’un göbeğinde Atakent’te bulunan ‘Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçeleri’ sayesinde kendi meyve ve sebzelerini yetiştiriyor.  Barış Manço’ nun şarkısında da dediği gibi domates, biber, patlıcan ve daha fazlası…Biber, nane, salatalık, çilek, akla gelebilecek her türlü meyve ve sebzeyi yetiştiriyorlar. İstanbul’un göbeğinde adeta bir köy hayatı yaşıyor, sağlıklı besleniyorlar.

 “PAZARA GİTMİYORUZ HOBİ BAHÇESİNDEN YİYORUZ”

Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçesi açıldığı günden bu yana sebze ve meyve yetiştirdiğini söyleyen Öğretim Üyesi Muharrem Samur (50), “Açıldığı günden bu güne 5 yıldır sağ olsun Küçükçekmece Belediyesi’nin sayesinde bir yer sahibi olduk. Bahçemde domates, biber, salatalık, soğan, patlıcan, bildiğimiz tüm sebzelerden üretmeye çalışıyorum kabak da dahil. En çok sevdiğim de çileklerim. Pazara gitmiyoruz. Burada üretip burada tüketiyoruz. Dalından koparıp yiyoruz. Çok doğal tadı var” dedi.

DALINDAN KOPARDI MİDEYE İNDİRDİ

Samur sözlerini, “Toprakla uğraşmak çok hoş. Köylü çocuğuyuz. Temelimiz oradan geliyor. Üretmek güzel bir şey, burada bir şeyleri başarıyor olmanın zevkini tadıyoruz. Bizim açımızdan bu hem sağlık hem eğlence. İki tane kızım var. Daha çok yetiştiği zaman, tüketmeye geliyorlar” diyerek sürdürdü. Samur’un dalından kopardığı domatesi ağız tadıyla yemesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183