Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

ÖZ YÖNETİMİN İLK BAŞKANINA AZİL KARARI

Nihat Tunalı Başkanlığında 7 Şubat 2018 tarihinde özyönetime geçen İOSB” de, özyönetimin ilk başkanı Nihat Tunalı, Yönetim Kurulu üyesi Sebahattin Kayas (Ak Parti Başakşehir İlçe başkanı) ve Nedim Çırpıcı”nın(Cilacılar Koop. Başkanı) müfettiş tarafından dava edilmeleri sebebi ile ismi geçenlerin göreve devam etmeleri veya etmemeleri kararı için Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kooparatif Başkanları ve Bağımsız Bölge Temsilcilerinin katıldığı Genel Kurulun Divan Başkanlığını Yusuf Akgün, Yardımcılığını Selim Us, Katip Üyeliğini Mehmet Mutlu, Saymanlığını ise Sezai Ünlü üstlendi.

Yapılan görüşmeler ve 53 kişinin katıldığı gizli oylama sonucunda salt çoğunluğunda sağlanmasıyla 23 oya karşı 30 oy ile Nihat Tunalı, Sebahattin Kayas ve Nedim Çırpıcı görevlerinden azledildi. Yeni seçilecek olan başkanın yetkilerinin sınırlandırılması ile ilgili diğer kararlar oy birliği ile bir sonraki genel kurula devredildi.

Oldukça hararetli geçen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına Başkan Nihat Tunalı”nın döneminde yapımına başlanılan okul ihalesinde “ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla müfettiş raporlarına istinaden açılan dava sonuçlanmadan kongrenin kararı OSB gündemine damga vurdu. Görevine son verilen özyönetimin ilk Başkanı Nihat Tunalı ise kendisini “Mahkemenin hakkımızda vereceği karara saygımız sonsuzdur fakat daha mahkemeden kesin bir sonuç çıkmadan kimse bizi suçlayamaz” şeklinde savundu ve her ne koşulda veya sonuçta olursa olsun ileri dönemlerde bir daha aday olmayacağını dile getirdi.

KENT YAŞAM / GAMZE ÜNLÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183