Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Öz, muhtarlarla buluştu

Kartal Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana her ay gerçekleştirilen muhtarlar toplantısının 94.sü, Ekolojik Eğitim Çadırı'nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, belediye başkan yardımcıları, Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Özel Kalem Müdürü Banu Kocadağ ve Kartallı muhtarlar katıldı. Toplantıda muhtarlar, mahallelerine ilişkin sorunları dile getirdi.

Muhtarları dinleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Tranşelerle ilgili olarak başkan yardımcımız ve ilgili müdürümüz İSKİ ile görüşme yaparak, ‘ya işinizi düzgün yapın ya da sizin müteahhitlerinize Kartal’da iş yaptırmayacağız’ dediler. İSKİ biraz kendisine geldi. Alana tecrübeli elemanlarını yolladılar. Bundan sonra sanıyorum İSKİ’nin çalışma yaptığı yerlerde tranşe sorunu olmayacak. Metruk binalarla ilgili olarak bir ihale gerçekleştirdik. E-5 altında yıkılacak bir binamız kaldı. Daha sonra E-5 üstüne çıkılacak. Yeni tespit edilen metruk binalar için de tekrar ihaleye çıkılacak. Muhtarlığınız dahilinde, bizim listemizde olmayan metruk bina varsa onları da dahil edelim" dedi.

DÖNÜŞÜME TAM DESTEK
Kartal'da dönüşümle ilgili gelinen noktayı değerlendiren Öz, "Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzleme Daire Başkanlığı'ndan iki mühendis geldi. Kartal Belediyesi’nin kentsel dönüşüm hikayesini dinlediler, alanda gezdiler. Gururla söyleyebilirim ki ‘Hiç bir belediyenin sizin seviyenize gelmesi mümkün değil. Bakanlıkla ilgili ne isteğiniz varsa yanınızdayız’ dediler. Bu güzel sözleri söyleten ekibime de huzurunuzda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



‘AYRICALIKLI MEMUR OLACAKLAR’
Sözlerine devamla, “Türk siyasetine önemli katkıda bulunmuş, kimliği ve kişiliği ile dürüst ve üreten bir politikacı olarak yerini almış Adnan Kahveci’yi ölümünün 24. Yılında rahmetle anıyorum” diyen Ok, belediyede birlikte çalıştıkları Ömer Fethi Gürer’in milletvekili olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, “Önümüzdeki dönemde de Kartal’dan genç arkadaşlarımızı hazırlayalım diyeceğim ama milletvekilliğinin bir fonksiyonu kalmadı. Anayasa değişikliği referandumda geçerse milletvekilleri ayrıcalıklı devlet memuru olacak. Kırmızı pasaportları olacak. Maaşları olacak. O kadar işte. Kanun yapma, kanun teklifi hazırlama gibi bir işlevleri olmayacak" dedi.

GÜRER: EN BÜYÜK AÇMAZIMIZ OKUMAMAK
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de yaptığı konuşmada, “Başkanımızla çok güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Bizlere çok önemli katkıları oldu. Desteği için huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Kartal benim için çok farklı bir dünya oldu. Bin 432 tane soru önergesi vererek 2016 yılının en çok soru soran vekiliyim. Parlamenter sistemin güçlendirilmesinden yanayım. Seçim kanunu değiştirilmeli. Anayasayla ilgili de şunu söylemek istiyorum. Hangi partiye oy vermiş olursanız olun, şu değişikliklerin maddelerini alın okuyun. Bakanlar kurulu var mı? Yok. Gensoru var mı? Yok. Güvenoyu var mı? Yok. Bakanlar kurulu olmadığı zaman parlamentoya bakan gelecek mi? Yok. Bakanın parlamento içinden çıkma gereği var mı? Yok. Milletvekili seçmenin bir anlamı var mı? Milletvekili kanun hazırlayacak. Cumhurbaşkanı veto edip kendi istediğini koyunca onun koyduğu ile idare edeceksiniz. Fonksiyonu olmayan, yalnızca oraya gidince maaş alan, çok da üretken olmayan bir Meclis olacak. Şuraya oy verin demiyorum. Okuyun kardeşim. Bu ülkenin en büyük açmazı; çıkanı, yapılanı okumamak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183