Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

Örgü Tasarım Atölyesi ev ekonomisine katkıda bulunuyor

Bu kapsamda Afife Hatun Kültür Evi’nde düzenlenen Örgü Tasarım Atölyesi’ne Eyüpsultanlı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Hatice Tırpan eğitmenliğinde gerçekleştirilen ve Mayıs ayına kadar yıl boyu sürecek olan Örgü Tasarım Atölyesi, 7 Ekim 2019 tarihinde başladı.

Kadınların hem keyifli vakit geçirebilecekleri hem de yaptıkları el emeği ürünleri satarak bütçelerine katkıda bulunabilecekleri eğitimler, Pazartesi ve Salı olmak üzere haftada iki gün gerçekleştirilecek.


“ÖZEL TASARIM İŞLER YAPIYORUZ”

Afife Hatun Kültür Evi’ni ilk tanıdığı andan beri çok sevdiğini ifade eden örgü tasarım eğitmeni Hatice Tırpan, düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Buraya gelen hanımlarla tanışmaktan ve bizim bir araya gelebilmemiz için belediyemizin desteğinden çok memnunum. Gençlik çok hevesli, hem hobi olarak yapmak için hem de satış için. Ben de aynı zamanda hepsinden bilgiler aldım ve aralarına katıldığım için çok memnun oldum.



Kursiyerler bu derslerde zorlanacaklar tabii ki ama sevdiler. Özel tasarım işler yapıyoruz. Sürekli yeni yeni güzellikler denediğimiz için katılımcılarımız sıkılmıyorlar. Ben ayrıca Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e böyle bir hizmeti hanımlara sunduğu için de çok teşekkür ediyorum.”

“BURASI BİZİM İÇİN TERAPİ GİBİ”

Örgü Tasarım Atölyesi katılımcılarından Hatice Zeniye Emanet bu atölyenin çok güzel bir hizmet olduğunu düşündüklerini ifade etti ve şöyle devam etti: “Çünkü ev hanımlarımız veya çalışan kadınlar olarak buraya gelip hobi amaçlı ve yaptıklarımızı satma amaçlı faaliyetlerde bulunuyoruz. Gerçekten hocamızla ve arkadaşlarımızla bir ev ortamı kuruluyor. Hem sosyalleşiyoruz hem üretiyoruz. Çok güzel şeyler çıkıyor ortaya, hem de burası psikolojik olarak bir terapi merkezi gibi oluyor. O yüzden çok memnunuz biz. Böyle bir hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz.”




Katılımcılardan Meryem Arslan ise “Evde oturup kendi başımıza bir şey yapamıyoruz ama burada hep beraber güzel şeyler üretiyoruz. Daha önce de belediyenin atölyelerine katılmıştım. Çok faydalandım ve bu derslerin devamının da gelmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183