Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Oltalar kalp sağlığı için atıldı..!

 

Kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen programa Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, Sarıyer Merkez Muhtarı Sinan Yüksel ve vatandaşlar katıldı. Sarıyerli vatandaşların her yıl olduğu gibi yine yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda Başkan Genç organizasyonda yer alarak kalp sağlığının önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

SARIYER BALIĞIN MERKEZİ

 

İstanbul Boğazı’nda önemli bir konuma sahip olan Sarıyer’de yaşamanın kalp sağlığı açısından bir ayrıcalık olduğunu belirten Başkan Genç, “Yaşamın her alanında bu kadar stres varken bizim yapmamız gereken şey sağlığımıza dikkat etmektir. İstanbul’da balığın yüzde 40’ını Sarıyer veriyor. Denizi iyi korursak balık çok olur. Doğru avlanmadan sonra balığı tüketiciye ulaştırmak çok önemli. İnsanlar geçim zorluğu içinde. Ama balık çok pahalı. Yapılan her işin toplumsal bir faydası olması lazım. Balıkçı da alın terinin karşılığını alamıyor” dedi.

BALIK TUTMAK KALP SAĞLIĞINA YARARLI

 

Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven ise kalp hastalarına açık havada bulunmayı önerdiklerini de dile getirerek, “Biz Türk Kalp Vakfı olarak 44 yıldır kalp ve damar hastalıklarını önlemenin çabası içerisindeyiz. Biz Sarıyer Belediyesi ile birlikte üç yıldır Kalbin İçin Olta At etkinliği düzenliyoruz. Sembolik bir etkinlik ama kalp sağlığına dikkat çekmek için çok önemli. Balık tutmak kalp sağlığı için faydalı bir spor” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Şükrü Genç; Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, Taha Su Ürünleri’nden Mehmet Akif Saka, İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği’nden Erol Örkçü ve sponsorlar Koska Helva’dan Furkan Sarı, Sarıyer Gazoz’dan Dilay Kaynak ve Nescafe’den Osman Bozan’a plaket takdim etti. Kalbin İçin Olta At etkinliği kapsamında Sarıyer Merkez’de kurulan mangallarda taptaze balıklar vatandaşlar için özenle pişirildi. Balık ekmek ziyafeti için uzun kuyruklar oluşturan Sarıyerliler günün keyfini doyasıya yaşadı.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183