Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi Kartal Belediyesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

Öğrencileri Heyecanlandıran Tatbikat

İSTANBUL- İstanbul'da bulunan çeşitli okullarda yangın ve deprem tatbikatları gerçekleştiren İtfaiye Teşkilatları İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yangın güvenlik önlemleri ile yangına karşı doğru davranış şekilleri konularında ve deprem anında ve sonrasında neler yapılacağına dair eğitimler verdi.

‘ÇÖK-KAPAN-TUTUN’

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle okullarda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği 7,2 şiddetinde meydana gelen deprem üzerine okullarda hareketlilik yaşandı.



Alarm sesiyle “Çök-kapan-tutun” pozisyonuna geçen öğrenciler gürültü yapmadan alarmın bitmesini bekledi. 9 saniye süren sarsıntının bitmesinin ardından “Tahliyeye başla” komutunu duyan öğrenciler sınıf öğretmenliği liderliğinde okuldan çıkış yaptılar.

ÖĞRENCİLER HEYECANLADI

Tatbikat gereği okul binasında mahsur kalan öğrenciler ve öğretmenlere ulaşılmaya çalışıldı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Yıldız Arama ve Kurtarma Derneği (YARKUR) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatları ekipleri, önce zemin kattakileri ardından da üst katta mahsur kalanları kurtardı.



Tatbikatta rol alan öğrencilerin çok heyecanlı oldukları görüldü.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183