Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

Öğrenciler Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ni Gezdi

 

Kartal Belediyesi’ne bağlı Atalar Merkez, Atalar Şube,  Begüm Yavuz,Kordonboyu, Cumhuriyet 1,Cumhuriyet 2, Hürriyet Mahallesi, Soğanlık Yeni Mahalle, Soğanlık Orta Mahalle, Soğanlık Gümüşpınarve Uğur Mumcu kreşlerinde eğitim gören minikler,Kartal Belediyesi’nin her yıl düzenlediği “Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ni ziyaret etti. Muhteşem zaferin103. yıldönümü nedeniyle vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği müzedeki malzemeleri inceleyen öğrenciler, öğretmenlerini soru yağmuruna tuttu.

 

 

Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırı’nda açılan‘Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünedeniyle ziyaretçi akınına uğruyor. Kartal Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’nin ziyaretçileri,bu kez kreş öğrencileri oldu. Kartal Belediyesi’ne bağlı 11 kreşe devam eden yaklaşık 200 öğrenci, müzeyi ziyaret etti. Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar ile Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel’in de bulunduğu ziyaret sırasında minikler, müzedeki eserleri inceledi. Kartal Belediyesi’ne bağlı Atalar Merkez, Atalar Şube,  Begüm Yavuz,Kordonboyu Cumhuriyet 1,Cumhuriyet 2, Hürriyet Mahallesi, Soğanlık Yeni Mahalle, Soğanlık Orta Mahalle, Soğanlık Gümüşpınarve Uğur Mumcu kreşlerine devam eden minikler, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan mühimmat, askeri teçhizatlar, kişisel eşyalar ve daha pek çok malzeme ve belgeyi inceledi. Sıhhiye çadırı ve maket mezar taşlarını da inceleyen öğrencilere 11 kreşte görev yapan öğretmenlerde panolardaki yazıları okuyarak bilgi verdi. Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’nde yer alan anı defterinde ise daha önce ziyarette bulunan öğrencilerin yazdığı anlamlı ve duygu dolu satırlar dikkat çekti. Gün boyunca yoğun ziyaretçi akınına uğrayan müzede; Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden ve kütüğü Kartal’da olan şehitler içinde bir bölüm bulunuyor.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183