Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

NİHAYET..! SARIYER BALIKÇILAR ÇARŞISI’NA KAVUŞUYOR..

 CHP’li Sarıyer Belediyesi ile AK Parti’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin balıkçılar çarşısı yapılacak yer konusunda fikir birliği içinde oldukları ve çarşının yakın bir zamanda yapılacağı belirtildi.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, balıkçılar çarşısının yeri konusunda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’le hemfikir olduklarını belirterek, “Balıkçılar çarşısını eski İDO iskelesinin yan tarafından bulunan boş iskelenin üzerine yapacağız. Bu konuda Sarıyer Belediye Başkanımızın düşüncesini ve kendi fikrimizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a da ilettim. En kısa zamanda bu çarşının hayata geçirileceğini düşünüyorum” dedi.

Sarıyer Spor Kulünü Lokali önündeki iskelede belediyenin yaptığı çadır korumalı tezgahlarda balık satışı yapan balıkçı esnafı da çarşının yaptırılacağını duyunca, “Kim yapacaksa Allah ondan razı olsun. Hem bizim için hem de vatandaşlarımız için büyük ihtiyaçtı. Çarşı yapılırsa hem biz hem de sokaklarda, köşebaşlarında tablalarda balık satan arkadaşlarımız, içinde bulunduğumuz zor durumdan kurtuluruz” dediler.

Sarıyer balıkçılar çarşısı ile ilgili sorun geçtiğimiz ay Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı 2016-17 Su Ürünleri Av Sezonu’nun açılışında da gündeme getirilmiş ve Bakandan bu konuda destek istenmişti.

Öte yandan balıkçılar çarşısı konusunda daha önce düşüncesini ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yer gösterdiği anda çarşıyı yapacaklarını söylemişti. Şimdi her iki belediyenin çarşı konusunda anlaşmış olması, Sarıyerlilerin uzun süreden beri yaşadığı bir sorunun çözüme kavuşmasını sağlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183