Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

NAMAZGÂH DOLUP TAŞTI


 Bayrampaşa Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların açık alanda teravih namazlarını kılabilmeleri ilçenin belirli noktalarını 4 yıldır Namazgâh’a dönüştürüyor. Geçtiğimiz yıllarda eski Bayrampaşa Cezaevi’nin avlusu Namazgah olarak seçilirken, alanda kentsel dönüşüm projesinin başlaması nedeniyle bu yıl Yıldırım Mahallesi muhtarlık binası yanı Namazgah yeri olarak belirlendi.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Namazgâh’ta aynı anda yaklaşık 5 bin kişi teravih namazı kıldı.

Erkekler ve kadınlar bölümü olmak üzere 2 kısımdan oluşan Namazgâh’a gelen vatandaşlara şerbet ve çay ikram edilirken, çocuklara da Osmanlı macunu, pamuk şeker ve mısır dağıtıldı.


Bayrampaşa Belediye Başkan Atila Aydıner, “Namazgâhımızı bu yıl da ibadete açarak teravih namazlarını binlerce vatandaşımızla birlikte burada açık havada kıldık. Bereket ayı Ramazan’ın güzelliklerini komşuluk iftarlarımız ile Bayrampaşa’da, kardeşlik iftarlarımız ile de Balkanlar’da yaşarken, bu güzellikleri bir taraftan da halkımızın hizmetine sunduğumuz Namazgâhta yaşadık. Bayrampaşalı Hanım kardeşlerimiz de namazlarını onlara ayılan bölümde kılabildi” dedi.


NAMAZGÂH NEDİR?

Namazgâh, açık havada namaz kılmak için düzenlenmiş ibadet mekânıdır. Osmanlılar zamanında yakınında cami veya mescid bulunmayan şehir dışındaki alanlarda, namaz kılmak için oluşturulan mekânlara namazgâh denilirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183