Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

"Mülkiyet Bir Sorun Değil, Anayasal Haktır"

 

SARIYER- Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınladıktan sonra MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda gazeteci Tuncay Dağlı ile bir araya gelen Ünsal Bilgiç, halkın tapularına kavuşması için neler yapması gerektiği konusunda siyasilerin ve yerel yöneticilerin dikkatini çekti.

Bilgiç konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

‘HALKIN MADURİYETİ SÜRÜYOR’

 

“Sarıyer’de yaşayan insanlarımızın büyük bir kesimi yarım asırdan beri mülkiyet sorunu ile karşı karşıyadır. Geçmişten günümüze genel ve yerel idareciler, vatandaşlarımızın bu problemini çözüme kavuşturmayarak, yıllardır bu sorunla  baş başa yaşamak zorunda bırakmışlardır. Seçimden seçime bir geçim argümanı ve malzemesi yapılarak, oy endeksli istismar ve ihmal konusu halini alan mülkiyet olayı zaman zaman il ve ilçe siyasetçileri tarafından gündeme getirilse de maalesef ki halkın bu konudaki mağduriyeti devam etmektedir.”

 

‘GEÇ BİLE KALINDI’

 

“Mülkiyet sorununun çözümüne yönelik düzenlemeleri kapsayan haklar bugüne kadar verilmediği gibi, 2015 yılı itibariyle TBMM’deki tüm siyasi partiler tarafından 3 yıl uzatılan süre de bir kez daha bitmek üzeredir. Geldiğimiz bu noktada, başta hükümet yetkilileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi’nin, mülkiyet hakkı meselesinin nihai çözümü adına adım atma vakti gelmiş, hatta geç bile kalınmış durumdadır.”

 

‘VATANDAŞLARIN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI’

 

“Bu arada ilçemizdeki mahalle dernekleri ve kooperatifleri, bu konunun en yakın takipçileridir. Süreci il ve ilçe yerel yönetimi, hükümet ve yargı ayağında büyük bir gayret ve çaba ile takip ediyorlar. Ancak ortaya çıkan yetki karmaşası ile konu yeniden başa döndürülmüştür. Yerel idarecilerin meseleye büyük bir siyasi pasta olarak bakıyor olması da tüm çalışma ve adımları sonuçsuz bırakmıştır.

 

Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi ve mensupları olarak bizler, Sarıyer’de 200 bin kişiyi, İstanbul genelinde ise dört milyona yakın insanımızı ilgilendiren bu sorunun çözümünde, vatandaşımızın beklentilerinin karşılanması görüş ve düşüncesini samimiyetle taşımaktayız.”

 

‘GEREKLİ SÜREÇ BAŞLAMALI’

 

“Hak sahiplerini daha fazla mağdur ve haklarından mahrum etmeyecek "İnsanı yaşat ki; Devlet yaşasın" anlayış ve görüşünden yola çıkarak, insanımızı mutlu edecek, hiç kimsenin aklında soru işareti bırakmayıp, endişe ve tereddüte düşürmeyecek, devletimizin meseleye muhatap yetkili ve idarecileri tarafından nihayete erdirilmesi noktasında gerekli sürecin başlatılması taraftarıyız.” 

 

‘ÖNEMLİ VE KIYMETLİ BİR İLÇE’

 

“Mülkiyet konusunun çözümü için şehir planlamacılar tarafından hazırlanacak projelerin, İstanbul'un ve Sarıyer'in yapısına, doğasına paralel olması, sosyal bir yara halini almış bu meseleyi sarması ve iyileştirmesi beklenti ve arzusunu taşımaktayız. 

Sarıyer’in doğal güzellikleri gözardı edilmeden, modern bir kent görünümüne kavuşmasını sağlayacak planların, başta istihdam, turizm ve eğitim olmak üzere kayda değer birçok yatırımın yapılmasına imkan tanıyacağı ortadadır.


İlçemiz İstanbul Boğazı’nın Avrupa yakasındaki deniz ve yeşilin buluştuğu, harika bir doğaya sahip tek yerleşim alanı olup çevre dokusu ülkemiz için de çok kıymetli ve özeldir.”

 

‘İSTİSMAR EDİLMEMELİ’

 

“Bu sebeple mülkiyet hakkının verilmesini büyük bir ümitle bekleyen vatandaşlarımız öncelikli olarak tapularına kavuşmalı, bundan sonra başlayacak olan süreç de yapılacak ortak kabuller ışığında eklenecek çalışma ve planlarla mutlu sonla bitirilmelidir.  Bu arada 2019 yılında yerel ve genel seçimlerin yapılacağı da dikkatte alınıp, bu konunun bir seçim gündemi ve istismara açık bir durum olmasına müsade edilmemelidir.”

 

‘İNSANIMIZIN YANINDAYIZ’

 

“Özellikle belirtmek isterim ki; konunun tüm ilgililerini uyarmak durum ve sorumluğunda olan siyasi yetkililer olarak, şayet ilçemiz üzerinde gizli gündemle yapılan her türlü plan ve program var ise, yapan ve bu beklentide olan tüm kesimlerin karşısında olacak, hak sahipleri ihmal ve istismar edilerek ulaşmak ve ulaştırılmak istenen art niyetli, maksadlı söylem, eylem ve emellere taraf olmamakla birlikte her zaman da karşı duracağız. 



Bu minvalde hareket edenleri de tüm siyasi mecralarda ifşa edeceğiz. Dün olduğu gibi yarın da haklı talebi adına beklenti içinde olan insanımızın yanında olacağız.”

‘VATANDAŞTAN YANA OLMALILAR’

 

“2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisinin, 5 yıl uzatılması gerektiğini istemesine rağmen diğer siyasi partilerin talebiyle grubumuzun da isteği ve desteği ile 3 yıl uzatılan 2981 sayılı kanunun sağladığı imar affından kaynaklanan haklar konusunda güvence bekleyen hak sahiplerine hukuki dayanaklar doğrultusunda bu haklarının teslim edilmesini bekliyoruz. Bu anlamda yetkililerin mağdur durumdaki vatandaşlarımızdan yana olmalarını istiyor, takdiri sorunun muhataplarına ve ilçe sakinlerimize bırakıyorum.”

 

Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183