Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol

Bu haber kez okundu.

MİNYATÜR ATATÜRK MÜZESİ ATAŞEHİR'DE!

  
Mustafa Kemal Atatürk’ün yaveri Salih Bozok’un oğlu Cemil Salih Bozok ve Sabiha Gökçen’in manevi oğlu olan Atatürk araştırmacısı yazar S. Eriş Ülger’in arşivinden oluşan, Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafları ve özel eşyalarının yer aldığı sergi 14 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
 
Atatürk'e ait; cep saati, nişan, deri cüzdan, sigara tabakası ve kahve fincanı gibi yüzlerce özel eşyanın görülebileceği serginin açılışı; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Sadık Kayhan, Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Sadi Özata, Türk Kadınlar Birliği Ataşehir Şubesi Başkanı Nurdan Aykın ve Yazar Eriş Ülger tarafından yapıldı.
 
Açılış için düzenlenen kokteyl sonrasında, Ülger'in "Atatürk ve Çağdaş Olmak" konulu söyleşisi de sergi alanında gerçekleşti.
 
Ülger emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında; "Elbette sizler de Atatürk hakkında birçok bilgiye sahipsiniz. Ben size bugün Atatürk'ü doğru yönleriyle anlatmak isterim. Atatürk mucizevi bir insandır. Bunun örneklerinden birini anlatmak istiyorum. Tarih 8 Ağustos 1922, Ankara Polatlı'da 150 bin kişilik bir Türk ordusu var. Bir buçuk yılda bin bir imkansızlıkla kurulmuş bir ordu. Bu ordu, 8 Ağustos gecesi, gece yürüyüşü ile Polatlı'dan Afyon Ovası'na doğru yola çıkıyor. Yokluk içindeki ordu 513 kilometre mesafe katederek 26 Ağustos'ta Afyon Ovası'na geliyor. Bu ordu sadece 2 buçuk saat dinlendikten sonra savaşa giriyor ve kazanıyor. İşte bu bir mucizedir" dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183