Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Miniklerden mesaj var

 Bağcılar Belediyesi tarafından Halk Sarayı’nda düzenlenen 16. Çocuk Şurası’nda minik öğrenciler bir araya geldi. Öğrenciler araştırdıkları konular hakkında yaptıkları sunumla arkadaşlarını bilgilendirdi. “Ah ah ne çektik bu ailelerden” diyen öğrenciler, “Ailelerin çocuklardan çok fazla beklentisi olması çocuklarda kaygıyı artırır. Velilere sesleniyoruz. Aileler çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamayın bu çocuklarınızın motivasyonunu düşürür ve özgüvenlerini azaltır” dedi.


‘YENİ PROJELER BEKLİYORUM’

Programın açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan yaptığı konuşmada “Sizler bizim geleceğimizsiniz ümidimizsiniz. Onun için sizlerin güzel bir şekilde yetişmesi ve vatana millete faydalı birey olmaları bizim için en önemli ve birinci konulardın birisi” dedi. Eldivan’ın ardından konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ise, “Bağcılar hepimizin. Bir daha bu ülkede 15 Temmuz’ları yaşatmak istemiyorsak hep beraber çalışacağız. Birimiz binimiz için çalışacağız. Yeni dönemde yeni projeler ve yeni heyecanlar bekliyorum” diye konuştu.

‘HAYIRLI OLSUN’

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise “Çocuk Şuramızın sonuçları itibariyle hayırlı olmasını temenni ediyorum. 16 yıl olmuş bu program artık kendi içinde bir gelenek haline geldi. Şura, istişare, danışma kültürümüzün önemli parçalarından biridir. Seçilen konuları biz de çocuklarımızın gönlüyle çocuklarımızın bilinciyle nasıl tahlil edildiğini görüyoruz” şeklinde konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da şunları söyledi: “Bu etkinlik Bağcılar’ın yarınını oluşturacak siz gençlere verdiği önemin ve değerin bir parçası. Bir şeyin devamlılığı esastır önemlidir. Sizin hayatınız mutlaka bu şekilde olmalı. Başladığınız işleri mutlaka devam ettirmelisiniz”


‘BAŞKALARI İLE KIYASLAMAYIN’

Protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin sunumuna geçildi. Şura’da ilk sunum Yeşilbağ Adnan Ötügen Ortaokulu öğrencileri Eren Der, Efe Kıran, Muhammet Metin Kıraç tarafından yapıldı. Sinevizyon eşliğinde “Çocuk Gözüyle Sınavlar ve Sınav Kaygısı” konulu sunumda öğrenciler Sınav kaygısının belirttiler. Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencileri Aslı İrem Yıldırım, Serdar Atma, Ferhat Can Adaş da sinevizyon eşliğinde “Geniş aile ve çekirdek ailede yetişen çocukların karşılaştırılması” konusunu katılımcılarla paylaştı.

KENT YAŞAM

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183