Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız Nasıl Cevap Verdi kent yaşam gazetesi

Bu haber kez okundu.

Metin Göktepe mezarı başında anıldı

 Evrensel Gazetesi’nin 22 yıl önce dövülerek katledilen muhabiri Metin Göktepe, Esenler’deki mezarı başında anıldı. Anma törenine, Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, Cumartesi Anneleri, DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, TGS temsilcilsi Vural Nasuhbeyoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, CHP Esenler İlçe Örgütü ve HDP temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

‘İYİ BİR DEVLET İSTİYORUM’

Törende konuşan Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, “Metin’in bize miras bıraktığı gazeteciliği sürdürmeye kararlıyız” dedi. Anne Fadime Göktepe ise, Metin Göktepe katledildiği andan itibaren kendisini yalnız bırakmayan kamuoyuna teşekkür etti. Fadime Göktepe, “Ben iyi bir devlet istiyorum. Kimsenin ölmediği, anaların ağlamadığı, gazetecilerin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının cezaevinde olmadığı bir ülke istiyorum” dedi.

‘GAZETECİLİKTE ISRARIN ADIDIR’

Göktepe’nin Ümraniye Cezaevi’nde katledilen iki tutuklunun cenaze törenini izlemek isterken polis tarafından dövülerek öldürüldüğünü belirten Yarkadaş ise,”Metin Göktepe’yi nasıl anlatırsınız, diye sorarsanız buna tek bir cümleyle yanıt verebilirim: Metin Göktepe, gerçeğin peşinde olmanın adıdır. Metin Göktepe habercilikte ısrarın adıdır. Metin Göktepe, gerçeği aramanın ve gerçeğin peşinde ısrarcı olmanın sembolüdür. Gazetecilik meşruiyetini sarı basın kartından değil, halkından alan ve halkı için mücadele eden bir gazetecidir. Politik kimliğini de açıkça ortaya koymuş, tarafını ilan etmiş bir gazetecidir Metin Göktepe” dedi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Gazetecilerin kaderi mezar ya da cezaevleri olmamalıdır. Mutlaka bu durumdan çıkacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından anma sona erdi.

Fidan UĞUR-Kent YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183