Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

Mekânın Kültüre Etkisi Sergileniyor

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, biçim ve nesnelerin hafızada oluşturdukları mekân algısını bir disiplin aracılığıyla aktarmak amacıyla "Mekân ve Biçim" sergisi düzenledi. Dr. Taragay Mehmet Ayçe’nin koordinatörlüğünde düzenlenen sergi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

19 ŞUBAT'A KADAR AÇIK

Resim, grafik tasarım, fotoğraf ve baskı işlerinden oluşan ve 32 sanatçının toplamda 34 eserinin yer aldığı sergi, 12-19 Şubat tarihleri arasında Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

MEKÂN - KÜLTÜR ETKİLEŞİMİ ANLATILDI

Serginin açılışında konuşan Dr. Taragay Mehmet Ayçe, bu sergi ile mekânın kültüre etkisini gösterdiklerini belirterek, "Mekân bazen nesnel bazen soyut nitelik taşır. Bir ortam, farklı zaman ve durumlarda beş duyu organı kapsamında tanımlanıp hafızada kaydedilir. Biz bu sergiyle mekânı oluşturan biçimler nelerdir, bu biçimlere yüklenilen anlamlar izleyiciyi hangi duygusal atmosfere taşır, bir mekân kimileri için bir rahatlama ortamı iken, bir an önce buradan uzaklaşmak isteyen kişiler neler hissetmektedir' düşünceleri üzerine odaklandık. Mekân ve kültür arasında etkileşimi ve mekânın bir toplumun kültürünü ne kadar yansıtabileceğini anlatmak istedik. Sanatçılar, makro ve mikro kapsamda mekân ve biçimi kendi teknik ve bakış açıları ile bu sergide ele almışlardır" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183