Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız Büyükçekmece

Bu haber kez okundu.

Matematikte çığır açan yeni metod tanıtıldı


 Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde bulunan Elite Word Otel’de yerel basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında, Cengiz Topdemir’in eşi Canan Topdemir toplantı öncesinde bilgi ve bilginin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Ardından kendi geliştirdiği matematik metodunu hazırladığı sunumlarla basın mensuplarına tanıtan Cengiz Topdemir, yaptığı konuşmasında ülkemizde eğitim sisteminin doğurduğu sonuçlar nedeniyle metamatiğe hak ettiği değerin verilmediğini ve bu nedenle matematiğin öğrenciler tarafından bir kabus olarak görüldüğünü dile getirdi.

’ÇOK ELEŞTİRİ ALDIM’

Topdemir, ülkemizde matematiğe verilen değerin çok düşük seviyelerde olduğunun altını çizerek  ‘Topdemir Sayı Sistemi’ olarak adlandırdığı öğrenme modelini 2007 yılında ortaya koyduklarını, modeli ilk ortaya koyduklarında ise bazı çevreler tarafından ciddi eleştiriler aldığını söyledi. Ancak geçen süre içinde 70 ülkede bu modelin kabul edildiğini ve model ile ilgili kitapların yayın evleri tarafından basılacağını söyledi.


‘KABUS HALİNE GETİRDİLER’

Yaptığı sunumda, “Siz ne kadar konuşursanız konuşun karşınızdakinin sizi anladığı kadarsınız” diyen Topdemir , “Türkiye’deki eğitim sistemine baktığınızda öğretmenlerin bilgiyi doğru aktaramadığını görüyoruz. Bu da zaman içerisinde öğrencinin dersten kopmasına neden oluyor. Bizim ülkemizde öğrencileri sözel-sayısal olarak ayırıyorlar. Ben bunu hiçbir zaman anlayamadım” dedi.

‘NOBEL’E ADAY OLACAĞIM’

Şuan da bir proje hazırladıklarını ve projenin 2023 yılı nobel ödül adayı olması için hazırlıklarının devam ettiğini belirten Topdemir, “Özellikle Japonya bu modelimizle ilgili bizi çok destekliyor. Hatta projenin lansmanınıve aday gösterilmesini de kendileri yapacaklar. Nobel için hazırlayacağımız proje Fizik temelli bir proje ama alt temelinde yine matematik olacak” diye konuştu.


‘JAPONYA CİDDİ DESTEKL VERİYOR’

Bilgi’nin canlı bir organizma gibi olduğunu dile getiren Topdemir, “Ben bu sayı sistemini bilardo oynarken buldum. Benim gibi biri bile eğer bunları bulabiliyorsa doğru bir eğitim alan çocuklar kimbilirdahaneler bulacaklar.Ama maalesef bizim ülkemizde bunlara değer verilmiyor. Ben bunun utancını yaşıyorum” dedi. Ülkemizdeki eğitim sistemi ile ilgili eleştirilerini dile getiren Topdemir,”Bizim eğitim sistemimizde milli ruh yok. Eğer eğitim sisteminde gelişmek istiyorsanız önce Japonya’ya bakın” ifadelerini kullandı. Topdemir sözlerinin sonunda Türkiye’de yerel ve genel yönetimlerden yeterince destek göremediği için çalışmalarına Japonya’da devam edeceğini söyledi. Topdemir,  yakın zaman da Japonya vatandaşlığına kabul edileceğininde altını çizdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183