Öne Çıkanlar gündem haber CHP Yerel seçim Büyükçekmece Belediyesi sıcak gelişme

Bu haber kez okundu.

Marmara Forum AVM’ye İBB’den büyük kıyak!

Bakırköy Osmaniye’de imar planlarına aykırılıkları nedeniyle 7 yıldır kaçak olarak faaliyet gösteren Marmara Form AVM’nin 1/5000’lik planları İBB Meclisi’nde AKP’li üyelerin oylarıyla yasallaştı. Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen işlem İBB’den Marmara Forum’a büyük kıyak olarak yorumlandı.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan dönemin İBB ve Bakırköy Belediye Meclis üyesi Serdal Kılavuz “2008’de temeli atılan ancak imar planlarına aykırılıkları nedeni ile bizim dönemimizde mühürlenen Marmara Forum AVM inşaatı yapı tadil tutanakları ile bitirilmiş ve tarafımızdan mahkemeye taşınmış bir konudur. Bugün buranın 1/5000’lik planlarının onanması demek AKP’nin gözümüzün içine soka soka kaçak AVM'yi yasallaştırması demektir” dedi.

AKP adeta yangından mal kaçırıyor!

2008 yılında henüz imar planına aykırılık nedeniyle mühürlenen Marmara Forum AVM yasallaşma yolunda önemli bir engeli aştı. İBB Meclisinde AKP’li üyelerin oylarıyla onanan 1/5000’lik planlar neticesinde gözler 1/1000’lik planların görüşüleceği Bakırköy Meclisine çevrildi. AVM inşaatının inşa sürecinde Bakırköy ve İBB Meclis Üyesi olarak görev yapan ve AVM’nin yasal aykırılıklarını idare mahkemesine taşıyan isimlerden CHP’li Serda Kılavuz “CHP olarak bizim 1. İdare Mahkemesine açtığımız dava halen devam ediyor. Hali hazırda devam eden bir mahkeme süreci varken, mahkeme kararını beklemeden AVM'nin yasallaştırılması doğru değildir. İBB’nin AKP’li üyeleri adeta yangından mal kaçırmaya çalışmaktadır” dedi.

İBB’ye hibe arazi teklifi

Kılavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmete açılan AVM’nin imar planlarındaki kullanım haklarıyla ilgili de sorunlar oldu. Belediyenin kullanımına verilmesi gereken alanlar terk edilmeden otopark olarak kullanıldı. Mahkeme süreçleri uzayıp gitti. 2015'te görev süremiz bittikten sonra da yakından takip ettiğim Marmara Park AVM'nin otopark girişlerini belediye araçlarıyla kapatan İBB zabıta ekipleri otoparkı mühürledi. Otoparkla ilgi imar planındaki sıkıntıların giderilmesini isteyen AVM yönetimi, Büyükşehir Belediyesi’ne AVM alanındaki arsalardan hisse teklif etti. Sonrasında geçtiğimiz ay AVM yönetimi yeni bir teklifle Bakırköy Adliyesi’nin üst tarafında açık otopark olarak kullanılan 16 dönüm araziyi de bedelsiz vermeyi teklif ett. İBB bu yeni teklifi değerlendirdi” dedi.

AVM ve İBB kazançlı, peki ya Bakırköy halkı?

Gelinen noktada AVM ve İBB’nin kazançlı olduğunu dile getiren Kılavuz peki Bakırköy halkının bundan kazancı nedir sorusunu sordu? Kılavuz “7 yıldır var olan AVM'nin kaçak ofis ve otoparkını yok sayarak, tutulan zabıtlarını iptal ederek ve yeni imar transferleriyle yasal hale getirmek yasal değildir. Komisyon görüşüne göre, Bakırköy İlçesi Osmaniye Mahallesi, 1223 ada 6 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifi incelenmiş olup teklifin AVM'yi koruyan kısmı düzenleniyor, Bakırköy Hizmet Alanı olarak düzenlenen alanın kamuya bedelsiz terk edilmesi şartıyla bu alanı da aslında İBB alıyor. BHA ve AOP alanı kamu eline bedelsiz geçmeden parselin ticaret alanında kalan kısmında uygulama yapılamaz maddesi ekleniyor. İBB'nin ve Belediye Başkanının görevleri arasında önce kaçak yapıya göz yumup daha sonra yasal hale getirmek yoktur. Bakırköy halkının menfaatlerini size oy vermiyor diye hiçe sayamazsınız. Siz saysanızda biz saydırmayız. 1/5000'lik planlarını geçirdiniz ama 1/1000 lik plan değişikliği eminim ki Bakırköy'den döner" dedi.
Cuma günü İBB Meclis kararı ile yasallaşmasının önü açılan Marmara Park AVM için, İBB CHP gurubu tarafından suç duyurusunda bulunulduğu bilgisini veren Kılavuz, İBB CHP İzleme komisyonu tarafından da askıya asıldığı anda kararın mahkeme edileceğinin bilgisini CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ aracılığı ile yakından takip ettiğini söyledi. 1/1000'lik imar planlarıyla ilgili Bakırköy Belediyesi'nin tavrının ne olacağını sorduğumuz Kılavuz, "Yağma düzeni AKP'nin işidir. Bu yağmaya CHP'li belediye ortak olmaz. Binlik planlar kesinlikle Bakırköy'den döner. Konunun dün olduğu gibi, yarında takipçisi olacağız" diyerek açıklamasını bitirdi.

Hizmet alanı oluşturulacak.

Bakırköy İlçesi Osmaniye Mahallesi 1223 ada 6 sayılı parselin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Multi Yirmibeş Emlak Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş arasında imzalanacak protokol doğrultusunda bir kısmının fonksiyonunun korunarak bir kısmının BHA (Bakırköy Hizmet Alanı) alanına alınmasına ilişkin 5216 sayılı yasa kapsamında 1/5000 ölçekli plan çalışmasının hazırlanması için Başkanlık oluru alınmış ve bu doğrultuda 1/500 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi hazırlanarak değerlendirmek üzere Büyükşehir belediye başkanlığına tekrardan sunulmuş ve oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Selvi Sarıtaç


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183