Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Büyükçekmece Büyükçekmece Belediyesi Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız

Bu haber kez okundu.

MARDİNFED’de Aday Adaylarına Destek
 

Mardin Dernekler Federasyonu öncülüğünde gerçekleşen ‘7 Dilde Aday Tanıtım’ programına İstanbul’un 39 ilçesinde 31 Mart’ta gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimlerinde görev almak isteyen Mardinli belediye başkanı, meclis üyesi aday adaylır  ve muhtar adayları katıldı. Kardeşlik vurgusuyla düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Mardin Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Biter, ‘Siyasi parti gözetmeksizin siyasette görev almak isteyen tüm Mardinli hemşerilerini destekleyeceklerini’ açıkladı.

‘Mardinliler siyasette var olmalı’

Yerel seçimlerde göreve talip olan aday adaylarını hemşerileriyle buluşturmak ve tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacıyla böyle bir toplantıyı gerçekleştirdikleri belirten Biter, ‘Mardin, kardeşliğin, barışın ve huzurun hakim olduğu kadim şehrimizdir. Farklı kültürlerin bize kattığı zenginliği bu akşam bir kez daha yaşamak bizleri daha çok mutlu etmiştir. Amacımız ülkemizin en büyük metropolünde yaşayan hemşerilerimizle daha yakından tanışmak ve onların görüş ve taleplerini ilgili mercilere ulaştırmak ve kendilerini siyasette temsil edecek olan hemşerileriyle bir araya getirmektir. Bu etkinliğimizde gördük ki bir çok siyasi parti aday adayı hemşerimiz kendilerini demokratik ve eşit bir ortamda ifade etme imkanı buldu. Bizler de siyasette ben de varım diyen hemşerilerimizin sesi olacağız’ diye konuştu. 

‘Siyasette hemşerilerimizi görmek istiyoruz’

Etkinliğe katılan hemşerilerini yedi dilde ayrı ayrı selamlayan MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter konuşmasını şöyle sürdürdü; Bugün burada bende varım diyen Mardinlilerin sesi olduk olmaya devam edeceğiz. Mardinlilerin siyasette daha aktif olması gerektiğini inanıyoruz.  Bu konuda siyasi partisi ne olursa olsun federasyon olarak elimizden gelen tüm desteği sunacağız. Kadim Mardinlilerin hoşgörüsüyle yönetimde aktif olabilecek yetenekli, kendini ifade edebilen hemşerilerimize elimizden gelen her tür konuda yardım edeceğiz. İstanbul’da muhtar, belediye Başkanı, belediye meclis üyesi, belediye encümeni gibi yönetim alanlarında yer alan Mardinli hemşerilerimizi görmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki İstanbul gibi bir yerde siyasette aktif olan Türkiye siyasetine yön verebilir” dedi

‘39 ilçeden katılım yoğun oldu’

Düzenlenen tanışma organizasyonuna  MARDİNFED  Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Kartal, Avcılar Belediye Meclis Aday adayı Adnan Türkoğlu, Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Aday adayı Halil Yıldırım, Bahçelievler Belediye Başkan  Aday Adayı Emrah Yedikardeş, Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı  Gülseren Onanç ,  Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Abdurrahman Sağcan, Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Şerafettin Baysol,  Bahçelievler meclis üyeliği Aday Adayı Mustafa Erdem,  Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Ümit Tekin, Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Selim  Akıncı, Pendik Belediye Başkan Adayı Mustafa Sasa,  Nişanca Mahallesi Muhtar Adayı Zübeyyir Yiğitalp, Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Hamit Öncü, Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Abdulvahap Çelik , Kanarya Mahalles Muhtar Adayı Abdulkerim Tunç, Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı İsmet Arslan, Kanarya Mahallesi Muhtar Adayı Feyzullah Ertekin Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı  Antranik, Zeytinburnu Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Metin Canbulut katılarak birer konuşma gerçekleştirdiler.

Hayriye Çaynük – Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183