Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Maltepe'de Brezilya coşkusu

 Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali”nin bu haftaki konukları Brezilya oldu. Etkinliğe, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Başkan Yardımcılarının yanı sıra,  Brezilya'nın İstanbul Başkonsolosu PauloRobertoCaminda de CastilhosFranca ile vatandaşlar katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Brezilyalı konuklarını ikinci kez Maltepe’de konuk etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Tarihi Beşçeşmeler Meydanı’nı; farklı kıtalardan, farklı kültürlerden ve inançlardan gelen herkese, gönül köprüsü kurar gibi açmak istiyoruz. Burada sizleri dünyanın en eşsiz, en güzel ve en sıcak insanlarıyla tanıştırmak istedik. Çünkü çok iyi biliyoruz ki insanlar birbirini tanıdıkça yakınlaşır, kucaklaşır, dostlukları pekiştirir, sevgiyi perçinleştirirler. Birbirlerinden uzaklaştıklarında ise kin ve nefret duvarlarının arkasına saklanarak birbirlerine önyargıyla bakarlar” dedi.

“BEŞÇEŞMELER’İN MİRASINI AKTARIYORUZ”

Asırlar önce Maltepe’yi kuranların, Beşçeşmeler’in temelini attıklarında beş çeşmeden sular akıttıklarını ifade eden Kılıç, “Su Anadolu kültüründe hayat demektir. Bizde derler ki; ‘Su gibi aziz ol.’ İşte bu meydanda büyüklerimizin yaptıkları bu hizmetler deyim yerindeyse aziz olmuş ve bize ulaşmış; bize düşen de bizden sonraki kuşaklara, dünya kültürlerini ve inançlarını anlatarak sevgiyle ve dostlukla bir arada yaşamak. Çünkü dünyanın her tarafında savaşlar var. İnsanlar birbirlerinin inançlarını kabul etmedikleri için inanç savaşları var. Beşçeşmeler’in bu mirasını gelecek kuşaklara aktararak, bunların önüne geçebiliriz” diye konuştu.

CUMHURİYET FESTİVALİ MÜJDESİ

Etkinliklerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar devam edeceğinin müjdesini de veren Başkan Kılıç, “29 Ekim'i emperyalizme başkaldırı günü, Anadolu insanının yedi düveli dize getirdiği gün olarak kabul ediyoruz.  O nedenle 29 Ekim, sadece yılda bir defa, bir dakikalık saygı duruşuyla anılmaz. Onu 365 gün yüreğinizde hissedeceksiniz. Maltepe Belediyesi olarak 1-29 Ekim tarihlerinde bir ay boyunca burada ve Maltepe’nin 18 mahallesinde, Cumhuriyet Festivali yapacağız" şeklinde konuştu.

BAŞKONSOLOSTAN BARIŞ MESAJI

Brezilya’nın İstanbul Başkonsolosu PauloRobertoCaminda de CastıilhosFranca ise, Brezilya halkının ve festivale katılan Brezilya ekibinin, kalbini, Maltepelilere ve Türk halkına açtığını söyleyerek, “Bu festival sayesinde birbirimizi daha fazla tanıyacağız. Birbirimize çok benziyoruz. Çok büyük bir kalbimiz var. Sevgi ve barış bizim için de çok önemli. Aşka ve barışa ihtiyacımız var" dedi.

BREZİLYA EZGİLERİYE COŞTULAR

Etkinlikte Brezilya’nın sevilen müzik gruplarından “QuintetoViolado” sahne aldı. Topluluk Brezilya’nın klasik ve popüler şarkılarını dinleyicilerle buluşturdu. Brezilya’nın canlı, neşeli şarkılarını seslendiren topluluk sahne performansıyla da büyük beğeni topladı. Etkinlikte “Forro İstanbul” ve “Capoeira Anatolia” toplulukları, Brezilya’ya özgü danslarıyla sahne aldı. Danslara ve Latin müziğinin kıvrak ritimlerine eşlik eden vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183