Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Maltepe Belediyesi’ne Çifte Ödül

 Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç adına ödülü alan Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül, “Belediye olarak özellikle, kadınlar ve çocuklar konusunda hassasiyet gösteriyoruz. En büyük gücümüzü kadınlardan alıyoruz ve onları geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin (Junior Chamber International – JCI), “II. Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Töreni”, Şişli’de bulunan Saint Michel Lisesi’nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Açelya Ülgenay ve Barbaros Uzunöner’in yaptığı törende Engelliler Tango Grubu Or-Tango’nun gösterisi büyük alkış toplarken, sosyal sorumluluk yanı kuvvetli olan Chromas Koro da sahne aldı. Uzunöner’in güldüren skeçleri sonrasında ödül törenine geçildi. Maltepe Belediyesi, Kadın Mutfak Okulu ve Bağımsız Mutluluk Merkezi projeleriyle ödüle layık görüldü.

“BU ÖDÜL BİZLERİ ONURLANDIRDI”
Hazırlanan video gösterisi sonrası engelliler tarafından hazırlanan ödülü alan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül, “Başkanımız Ali Kılıç, özellikle kadınlar ve çocuklar konusunda hassasiyet gösteriyor. En büyük gücümüzü kadınlardan alıyoruz ve onları geleceğe hazırlıyoruz. Kurduğumuz mutfak okuluyla ilk etapta 184 kadınımıza eğitim verdik ve onların iş sahibi olması konusunda desteklerimizi sunduk. Yani ekonomiye katkıda bulunmalarını ve kendi ayakları üzerinde durmalarını istedik. Bunu da başardığımızı görmek ve sizlerin ödülüne layık olmak bizleri onurlandırdı” dedi. Törene, yurtiçi ve yurtdışından katılımcı ve akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çeşitli engelli toplulukları katıldı. Gecede yapılan açılış konuşmalarının ardından JCI Dünya Başkanı Paschal Dike’nin de videolu mesajı gösterildi.

KADIN MUTFAK OKULU
Kadınların sosyal hayata katılması ve kadın istihdamının arttırılmasını hedefleyen “Maltepe Girişimcilik Mutfağı” projesiyle, toplamda 250 kadına eğitim verildi, 35 kadına da istihdam fırsatı yaratıldı. Maltepe Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliğiyle kurulan ve Altıntepe’de belediyeye ait bir alanda kurulan mutfak, 2 sınıf, 1 büyük mutfak, 1 restoran ve idari birimlerden oluşuyor.

BAĞIMSIZ MUTLULUK MERKEZİ
İstanbul Kalkınma Ajansı ile yürütülen Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında, Maltepe Kaymakamlığı ve Maltepe Üniversitesi’nin de destekleriyle kurulan merkezde, ilçedeki gençlerin bağımlılıktan uzak bireyler olarak mutlu olmalarını sağlamak amaçlanıyor. Türkiye’de alanında bir ilk olan merkezde, 2 psikolog ve 1 sosyolog da görev alıyor. Kurulduğu günden bu yana pilot olarak çalışmalarını sürdüren merkezde ilk etapta okullarda düzenlenen seminerlerle beraber 20 bin kişiye ulaşıldı ve 350 aileye de psikolojik destek hizmeti verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183