Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Madımak Unutulmadı

 AVCILAR-Araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi’ni boydan boya yürüyerek alkışlarla tepkilerini gösteren grubun önünde bulunanlar, 35 kişinin isimlerinin yanı sıra “Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız” yazılı pankart taşıdı. Yürüyüşe Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de katıldı.

KIRMIZI KARANFİLLER KONULDU

Erol Mumcu Kültür Sanat Parkı’na kadar sürdürülen yürüyüşe katılanlar burada bulunan 25 yıl önce Sivas’taki Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren isimler arasında bulunan Halk Ozanı Davut Sulari’nin yurt dışından türkü söylemek için gelen kızı Edibe Sulari’nin anıtı önünde saygı duruşunda bulundu, diğer 34 isim ile birlikte fotoğraflarına kırmızı karanfiller konuldu.

SEMAH DÖNDÜLER

Yapılan yoklamada Sivas'ta yaşamlarını yitiren 35 aydın, halk ozanının isimleri okunurken, etkinliğe katılanlar bir ağızdan "Burada" diye bağırdı. Amatör Grup Pikola sanatçıları saz ve gitarla etkinliğe katılanlara konser verirken, 35 aydın, halk ozanı için lokma dağıtıldı. Etkinliğin sonunda ateş yakılarak semah dönüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183