Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Lozan’ın 95. Yılı Kutlandı

 

BEŞİKTAŞ- Beşiktaş Belediyesi, Lozan Barış Antlaşması’nın 95. yıl dönümü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. Lozan Barış Antlaşması'yla Lozan’dan sonra elde edilen kazanımların kutlandığı etkinlikte  ayrıca Lozan'a katılan İsmet İnönü ve beraberindeki Türk heyeti için anma töreni gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’NİN TAPUSU

Etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç; "Lozan, askeri anlamda Kurtuluş Savaşı’yla dünyaya gösterdiğimiz başarımızın diplomatik alandaki uzantısıdır. Lozan’ın imzalanmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesi arasındaki kısa süreç rastlantısal değildir. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmelerinin arkasındaki en büyük güçlerden biri de 24 Temmuz 1923’tür. Onun içindir ki, Lozan Antlaşması'na benim de çok sevdiğim bir ifadeyle; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Tapusu” denmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183