Öne Çıkanlar haberdesiniz Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Türkiye Atletizm Federasyonu heyecan

Bu haber kez okundu.

Kurtulmuş: 15 Nisan’da ‘evet’ diyecek misiniz?

Avcılar Evet Platformu’ tarafından Avcılar Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, halk oylamasında 'evet' çıkması durumunda vesayetçi sistemin, çift başlılığın, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın son bulacağını söyledi.
Kurtulmuş, Türkiye'de Anayasa değişikliğine durup dururken gidilmediğini, Türk milletinin mevcut sistemin ağır bedellerini ödediğini, geçmişte Başbakan Adnan Menderes'in asıldığını, halkın oyları ile seçilen Necmettin Erbakan'ın koltuğunun zorla altından alındığını belirtirken, son olarak 15 Temmuz'da hain darbe girişimi olduğunu hatırlattı.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, dil sürçmesiyle 16 Nisan yerine 15 Nisan diyerek, "Darbeleri sona erdirmek için 15 Nisan'da referanduma 'Evet' diyecek misiniz?" diye sordu.



Kurtulmuş, 80 milyon nüfusa ulaşan Türkiye’de 17 ayda bir hükümet değiştiğini, 25 günlüğüne hükümet kurulduğu günler görüldüğünü anlatırken, "Artık Türkiye’de halk kimi seçtiyse o bu ülkeyi yönetecek. Kararı verecek olan aziz milletimizdir. Vesayet dönemi ortadan kalkacak" dedi.
Kurtulmuş, ‘hayır’ cephesinin güçlü bir Türkiye istemediğini kaydederek, "Onların istediği Türkiye; 5-10 milyon Dolar için el avuç açan, Avrupa'nın terbiye salonunda tek ayak üzerine duran, sadece para değil, emir ve talimat alan, piyade tüfeği almak için onlara el açan bir Türkiye'dir. Onlar artık geride kaldı. Türkiye büyüyor, gelişiyor, kendi silahlarını yapıyor, devletle millet kaynaşıyor, darbecilere millet 'dur' diyor. Bunları görüyorlar ve uykuları kaçıyor. Öyle bir 'evet' diyeceğiz ki, Hollanda'da, Almanya'da, İsviçre'de, Pennsylvania’da duyulacak. Oradaki hoca bozuntusu kılıklı o herif, Türkiye'de halkın sesini sonuna kadar duyacak, titreyecek ve dağılacak. Güçlü bir Türkiye için ‘evet’, yeni Türkiye için, büyük Türkiye için ‘evet’. Allah hepimizin, Osmanlı’nın, Selçuklu’nun torunları olarak ecdadımızı layık hale getirsin” şeklinde konuştu.



VATANDAŞLAR TEPKİLİ


Numan Kurtulmuş'un Avcılar'a gelmesi nedeniyle ilçe girişleri ve Marmara Caddesi polis barikatlarıyla örüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ‘hayır’ mitingi için Avcılar'a gelen Muharrem İnce'ye platform izni bile vermek istemeyen emniyetin bu çifte standart uygulaması ilçe sakinlerini şaşırttı ve tepki göstermesine neden oldu. Vatandaşlar; "Halkından bu derece korkan iktidar, başkanlık sistemi geldiğinde neler yapmaz. Vay halimize" diyerek tepkilerini dile getirdiler.



En büyük tepki ise, Marmara Caddesi'ne asılan “Geleceğimiz için hayır” pankartının önünün ‘evet’ pankartıyla kapatılmasına geldi. Bu durumun hiç demokratik ve ahlaki olmadığı görüşünü dile getiren vatandaşlar, sırf bu yüzden bile bu iktidara ‘evet’ denmemesi konusunda fikir birliğine vardılar.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183