Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur Erdoğan

Bu haber kez okundu.

Kurbanını kendisi kesmek isteyenlere uygulamalı eğitim verildi

 İki gün süren kursa 18 yaşından büyük bütün vatandaşlar başvuru yapabildi. Kursun ilk gününde İslami kurallara uygun olarak kurban kesimine yönelik dini bilgiler eğitimi ve iş güvenliği eğitimi verildi.


Uzman kasaplardan kesim eğitimi

Kursun ikinci ve son gününde ise uygulamalı olarak kurban kesim eğitimi uzman kasaplar tarafından verildi. Kurban kesiminin incelikleri ve kurbanlıklara eziyet çektirmeden nasıl kesim yapılması gerektiği konuları detaylı bir biçimde anlatıldı. Eğitimler sırasında kursiyerler akıllarına takılan soruları eğitimcilere sorma fırsatı da buldu. Kursa katılan 100 katılımcıya Milli Eğitim onaylı sertifika verilecek.


“Hayvana eziyet etmemek için başvurduk”


Kursa katılan vatandaşlardan Sadrettin Peksoy, "Kurban kesimi yapmak için müracaat ettik. Temiz ve helal kesimi öğrenmek için buraya başvurduk. Hayvanlar nasıl kesilir, bıçakların temiz ve keskin olması gerektiği konularında eğitim aldık. Hayvana eziyet etmemek için başvurduk inşallah başaracağız. Sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Mehmet Yaşar Bingöl, “Ben kendi kurbanımı kendim kesmek istiyorum. Uzun zamandır bunu düşünüyordum. Bu kursta detaylarını öğreneyim dedim. Ona göre kendi kurbanımı kendim kesmek istiyorum. Dün dini eğitim aldık. Bir de iş sağlığı eğitimi aldık. Bugün de kesimi göreceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183