Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika Kelamdan Kaleme Erdoğan Ertuğrul Bodur

Bu haber kez okundu.

Kudüs’te Kardeşlik İftarı

 

Kardeşlik duygularını pekiştirmek ve Ramazan Ayı’nın anlamını yansıtmak amacıyla mahallelerinde binlerce kişiye sofrasını açan Kağıthane Belediyesi, Filistin’in Kudüs kentindeki, Müslümanların ilk kıblesi olarak bilinen Mescid-i Aksa’da da iftar sofrası kurdu.

Kağıthane Belediyesi ve Mirasımız Derneği’nin birlikte Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurduğu iftar sofrasına yüzlerce Müslüman katıldı. İftar sofrasına misafir olan Kudüslüler, okunan akşam ezanıyla birlikte oruçlarını açtı.

Kudüs iftarını değerlendiren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; ‘’ Filistin’de biliyorsunuz ki çok uzun yıllardır bir insanlık dramı yaşanıyor ve ne yazık ki dünya, orada yaşanan bu drama sessiz kalmış durumda. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, Türkiye Filistin davasına sırtını dönmeyecek. Kudüs aynı zamanda bizim gönül coğrafyamız. Oradaki kardeşlerimizi soframızda ağırlamaktan, onların hayır dualarını almaktan çok mutluyuz. Biz de Filistin’de yaşanan bu dramın bir an önce son bulması için dua ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183