Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Küçükçekmece meclisinde ' Rant' tartışması

 Küçükçekmece Belediye Meclisinin 15 Eylül tarihli  toplantısına  TOKİ ve Emlak Konut tarafından açıklanan Bizim Mahalle projesinin yapılacağı bin dönümlük arazinin akıbeti damga vurdu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in seçim vaadi olarak söz konusu arazide Şehir Parkı yapacağını açıklamasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın arazi hakkındaki tasarrufu karşısında sindiğini iddia eden CHP'liler meclis toplantısında AK Parti grubuna tepki gösterdiler.  AK Partililerin seçim döneminde halkı kandırdığını iddia ettiler. CHP Meclis Üyeleri Enis Koçak, Ercan Ulaş Kaya, Bekir Güler ve Zafer Kutlu Dikici gündem dışı söz alarak bölgede "Marmara Üniversitesi Kampüs Alanı"  olarak bilinen arazinin Küçükçekmece halkının menfaatleri doğrultusunda Küçükçekmece Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğini savundular.

 

CHP Meclis Üyeleri belediye yöneticilerinin çaba göstermediğini bakanlık tarafından belediyeden resmi görüş istendiğinde proje hakkında olumsuz görüş bildirmediklerini iddia ettiler.  AK Parti grubu adına söz alan Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu, Mehmet Kaplan ve AK Parti Grup Başkan vekili Ferhat Yıldız CHP'lilerin iddialarını reddettiler. AK Partili üyeler Küçükçekmece Belediyesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itirazda bulunduklarını, proje hakkında kurum görüşü sorulduğunda olumsuz görüş bildirdiklerini söylediler. Belediyenin ilgili araziye 'Şehir Parkı' yapmak istediği TOKİ ve diğer kurumlara bildirdiğini belirten AK Partiler CHP'lileri şov yapmakla suçladılar.

 

CHP'nin soru önergesi reddedildi.

CHP'li üye Kutlu Zafer Dikici konu hakkında yazılı bir önerge verdi. Önergede " Küçükçekmece Belediyesi rant amacı olan şirketlerin menfaatlerini mi, yoksa Küçükçekmeceliler'in menfaatlerini mi koruyor? " şeklinde bir cümle olduğu gerekçesiyle AK Partililer önergenin başkanlık makamına havalesine reddettiler. Önergenin grubu tarafından reddedilmesini isteyen Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan " Rant ithamını kesinlikle kabul edemeyiz. Bu üslubu doğru bulmuyoruz. Önergenin reddedilmesini istiyorum" diyerek AK Parti grubundan önergeyi reddetmelerini istedi. Meclis Başkan Vekili Zekeriya Kurtul " Bu güne kadar hiç bir önergeyi reddetmedik. Reddetmeyi şık bulmuyorum. Zafer Bey önergesini geri çekmek isterse oylatmayacağım" dedi. CHP Grubu önergesinin ardında durdu ve yapılan oylama sonucunda Marmara Üniversitesi Kampüs Alanı ile ilgili Küçükçekmece Belediyesinin ne yaptığına dair verilen soru önergesi AK Parti'lilerin oyu ile reddedildi.

 

"Kamunun çıkarını korumak bu mu? "

 

Meclis toplantısının ardından gazetemize açıklamada bulunan CHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Ulaş Kaya, kararlar Küçükçekmece'de yaşayanların olmalı diyerek şunları söyledi :  "Küçükçekmece  Halkalı  808 ada 1 ve 2 parseller ile 853 Ada 6-7-8 parseller ve yakın çevresine ilişkin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname ve 3194 sayılı imar kanununun 9.maddesi uyarınca onaylanan planlar, yerel yönetimler dikkate ve ciddiye alınmadan 1/5000 ve 1/1000 planları askıya çıkarılmıştır. İlçemiz yaklaşık 38 km2 ve 1 km2 lik kısmı planlanıyor, bilgi ve katkımız yok.

Mülkiyeti hazineye ait olan ve kullanım hakkı Marmara Üniversitesi'ne bırakılan bu alanın kampüs alanı yapılması düşünülmüşken şimdi ansızın verilen bir kararla; konut,ticaret avm otel, rezidans ve özel(ilkokul,eğitim tesisleri,lise,sosyal tesis)  v.s fonksiyonlar verilerek 1 milyon m2 lik alanda e:1.6 ortalama ile 1 milyon 600 bin m2 satılabilir alan oluşturulmak istenmektedir. 100 m2 lik net alan üzerinden konut yapıldığında yaklaşık 16.000 konut ile ilçemize yaklaşık 25.000 araç yükü daha ilave edecek bir zihniyettir bu. 800 bine yaklaşan Küçükçekmece nüfusuna yaklaşık %10 ilave demektir.Donatı alanı olarak hep özel,anaokulu,ilkolul,ortaokul, lise,saglık alanı ve hatta özel sosyal alan planlanmış.K.çekmece deki 21 mahallenin hangisi yararlanacak.Bu insan aklıyla alay etmektir.(plan raporu sayfa 43).Sosyal donatı alanı halka açık olmalı.Daha da önemlisi K.çekmece mülkiyetindeki 23.320 m2 nin akibeti belli değil. Kamunun çıkarlarını korumak bu mu?

"Planlar yerel insanlarla hazırlanmalı"

İlçe sınırlarından şimdiki hali ile trafiğe çıkmakta zorlanan bizler daha da sıkıntı çekeceğiz. Ankara'dan plan yapmakla bu işler olmuyor demek ki. Yerel insanlarla birlikte hazırlanmadıkça bu tür planlar olmaz. Bizler plan değişikliği yapılmak istenen bu bölgenin, E:1 ile Küçükçekmece'deki  mahallelerinin kentsel dönüşüm alanı üssü olarak düzenlenmesini istiyoruz. İlave trafik yükü istemiyoruz.  K.Çekmece' de deprem öncesi konutlara, hasar tespiti yaparak önce bu konutların transferini sağlamalıyız. Deprem ile mücadele işte böyle olur.Deprem de yıkılacak binaların yerine ada bazında dönüşüm sağlanacağı için dönüşüm yapılacak mahallenin sosyal donatı alanını da artırarak daha yaşanır bir Küçükçekmece' yi inşa etmiş oluruz.

TOKİ'yi halka hizmet ve destek için göreve davet ediyoruz. Unutmayınız ki bu alan özel mülkiyet değildir.  İhtiyaç sahibi Küçükçekmeceli bu alanda yaşatılmazsa, deprem de ölecek her bir canlının vebali rantın yanında olanlarındır. "

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183