Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Köy okullarının umudu oldular

 Ağrı’da yaşayan Cafer Canşi adlı vatandaşın, sosyal medya üzerinden önceleri sadece kendi kentindeki köy okullarına yardım için başlattığı kampanya, kısa sürede çığ gibi büyüyerek Türkiye’deki tüm okulları kapsayan bir sosyal sorumluluk projesi haline geldi. Projeyi başlatan Canşi, hiç bir ideoloji, vakıf, dernek veya siyasi akıma bağlı olmadan yürütülen bu kampanya ile, okul ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.
Dört yıl önce sosyal medya hesabı üzerinden başlattığı kampanyanın kısa sürede yaygınlaşarak binlerce destekçi bulduğunu ifade eden Canşi, bu süre zarfında binden fazla okula, kırtasiye, giyim ve demirbaş sağlandığını, kütüphaneler kurulduğunu, bazılarının ise tadialtının yaptırıldığını anlattı.
 


HEDEF TÜM OKULLARA ULAŞMAK

Canşi, kampanyanın işleyişini şöyle anlattı:
“Sayfamızın facebook üzerinden direk okul öğretmenlerinden alınan okul ilanları
belli bir formatta istenip ;instagram sayfamızda yayınlanınca destekçilerimiz tarafından farklı şehirlerden ihtiyaçlar direk okullara gönderilip bizzat öğretmen ile irtibat sağlanıyor. Öğretmenlerimiz destekler ulaştığında fotoğraf ve video ile bizlerle mutluluklarını paylaşarak ortak olmamızı sağlıyor.
Maddi destek dışında bugüne kadar sayısız şahıs, firma, kurum ve kuruluşun desteğiyle sürekli büyüyerek devam eden projemizde, her ilden köy okulu istisnasız yayına çıkartılıyor. Fiziki ve coğrafi koşullar, yoksulluk, yokluk ve benzeri sebeplerle  doğu il köy okullarından daha fazla talep alıyoruz. Bu arada İzmir, Isparta, Giresun, Artvin gibi çeşitli iller köy okullarından da gelen talepler karşılandı. Hedefimiz yardım taleplerini çok hızlı bir şekilde karşılamak ve ihtiyacı olan her köy okuluna ulaşmak. Ayrıca her şehirde şehir gönüllüleri oluşturarak okullarımızın ihtiyaçlarını çok hızlı bir şekilde karşılamaktır. Şu an 25 ilde şehir gönüllülerimiz var. Gönüllüler şehirlerinde tanıtım, destek çağrısı, çevrelerinden katılım sağlama, insanları birleştirip kampanyalar düzenleme, projeler üretme üzerinde çalışmalar yapmaktadırlar.



IĞDIRDAN GÖNÜLLÜ VE İHTİYAÇ LİSTESİ BEKLİYORUZ

Hedefimiz Türkiye deki her köy okuluna ulaşmak ihtiyaçlarını gidermek okul tadilatlarını yapmak olduğunu söyleyen Canşi, bu temelde en önemli hedeflerimizden biride ülkemizin en uç köşesi olan Iğdır. Bunun için Iğdır’dan bizlere göz-kulak olabilecek gönüllülere ve bunların oluşturacağı ihtiyaç listesi ve okul isimlerine ihtiyaç var. Eğerki bu temelde bizimle birlikte haraket edecek birileri olursa Iğdır’daki okullarımızın da talepleri olması durumunda ihtiyaçlarını gidereceğiz.” dedi.


 
GÖNÜLLÜLERİMİZ İSİMLERİNİ GİZLİ TUTUYOR

Projeye isminin açıklanmasını istemeyen çok sayıda sanatçı ve iş adamının destek verdiğini dile getiren Canşi, "Hedefimiz ihtiyacı olan tüm köy okullarımıza kısa sürede ulaşmak. Bu konuda duyarlı öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Kendileri sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşarak gerekli fotoğrafları göndererek öğrencilerinin durumlarını anlatıyorlar. Bizler de harekete geçerek bu köyler için acil yardım talep ediyoruz. Elimizden geldiğince ülkemizin her köşesine yardımları yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kent yaşam haber merkezi

https://www.instagram.com/koyokullariyardimprojesi/

https://www.facebook.com/koyokullariyardimprojesi1/


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183