Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Kitapseverler ‘Holi Şit’ ile gülecek

 

"Holi Şit" adlı kitapta alışılmışın ötesinde bir üslup kullanan Çatal, babasıyla sürekli tartışma içinde olan ancak bir türlü maddi gücünü toplayıp kendi evine çıkamayan bir gencin başına gelenleri anlatıyor. Kahramanın bu yolda yaşadıkları okuyucuyu güldürürken bazen de iç acıtıyor. 11 bölümden oluşan kitap 116 sayfa olarak Linza Yayınları tarafından piyasaya sürüldü.

EN ÇOK SATANLAR ARASINA GİRMİŞTİ

Çatal'ın ilk kitabı olan Bi Kahve İçebilir Miyiz? 2017 yılının en çok satan mizah kitaplarından biri olmuştu. Yeni kitabı Holi Şit ile ilgili konuşan Çatal, "Yazım süreci 1 buçuk yıl sürdü. Bu kitapta farklı olarak bazı bölümlerde kasıtlı boşluklar bırakarak onu okuyucunun hayal gücünün doldurmasına müsaade ettim. Biraz gıcık bir durum aslında. Örneğin kahramanımız ailesiyle yaşadığı tartışmalar neticesinde hayatının amacını evden ayrılmak olarak belirliyor. Normalde baktığında çok aptalca bir hayat amacı ama pek parası olmadığı için ve işleri genelde ters gittiğinden bunu gözünde çok büyütüyor. Tabi kadınlarla olan ilişkilerini rahatlatmak amacıyla da bu özgür hayatı istiyor. Bu amaca ulaşırken okuyucunun en çok merakta kalacağı yerlerden birini atlayarak anlattım. Hani birinin "Ne oldu biliyor musun?" deyip de ne olduğunu anlatmaması gibi... İstedim ki merak hat safhaya çıksın ve orayı herkes kendi doldursun. Ayrıca sürpriz bir son hazırladım ve eminim buna herkes çok şaşıracak ve gülecek" dedi.

RİZE, ORDU, MERSİN, ELAZIĞ VE TÜYAP'TA

Genç yazar kitabını Ekim, Kasım ve Aralık aylarında imzalayarak okuyucusuyla buluşacak. Ekim ayında Rize ve Ordu'da olacak yazar, Kasım ve Aralık aylarında ise Elazığ'da ve TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda yeni kitabını imzalayarak okuyucularıyla sohbet etme imkanı bulacak.

MEHMET ALİ ÇATAL KİMDİR?

Gırgır dergisindeki mizah hikayeleriyle tanınan Mehmet Ali Çatal, pek çok ulusal gazetede de çalıştı. 1991 doğumlu yazar, 2017 yılında İstanbul Gazeteciler Derneği tarafından Gelecek Vaat Eden Gazeteci seçilmişti. Genç yazar farklı yazım üslubuyla dikkat çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183