Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Kitap Okuyan Annelere Ödül

 ESENLER- "Annelerimiz Okuyor" projesi kapsamında Atışalanı Ortaokulu öğrencilerinin anneleri, okudukları kitaplarla hem kendilerini geliştiriyor hem de çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırarak örnek oluyorlar. 7 aylık süreçte buldukları her fırsatta kitap okuyan 132 anne toplamda 538 kitap okudu. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltılı programda en fazla kitap okuyan anneler ödüllendirildi. Programa Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katıldı.


‘KİTAP OKUYAN ANNE, ÖRNEK ANNEDİR’

Kitap okuyarak çocuklarına örnek olan annelere teşekkür eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Dünyayla barışmanın, aydınlığa koşmanın, geleceği tasavvur etmenin en önemli yönteminin okumak olduğunu çok iyi biliyoruz. İnsan okuduğu zaman ufku açılır. Çocuklara en büyük rol model anne babalardır. Bu açıdan, bir anne kitap okuyorsa, çocuk da mutlak surette kitap okur. Okumak, aynı zamanda anlamaktır. Çocukların sizi kitap okurken görmesi onları yeniden anlamaya ve düşünmeye sevk edeceği için çok hayırlı bir iş yapmışsınız, hepinizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

‘İYİ İNSAN OLMAYI HEDEFLEYELİM’

"Bu proje her şeyden önce anneler olduğu için çok güzel" diyen Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, "Kadının olduğu yerde kararlılık, ahlâk ve dürüstlük oluyor. Okumak; bilgiye, erdeme, fazilete, hikmete, yaratıcıya ulaşmanın en temel ve güvenli yoludur. Bu niyetle annelerimiz yıl boyu kitap okudular ve evlatlarına örnek oldular. Biz de çocuklarımıza, kitap okumakla beraber insan olmayı hedeflemelerini öğretelim" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından en fazla kitap okuyan 3 anne altın, kıyafet ve kitapla ödüllendirildi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, projeye katılan anneleri Ramazan ayından sonra Çanakkale gezisi ile ödüllendireceklerini açıkladı.


’50 KİTAP OKUDUM’

Okuduğu 50 kitapla projenin en fazla okuyan annesi olan Rahime Çevik, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın kendisini okumaya şevklendirdiğini belirterek, "Esenler’de oturduğum için çok mutluyum. Bu kitapları okuyabilmem için bana en büyük gücü 15 Temmuz Şehitler Parkı verdi. Şehitler Parkı'ndaki o ortama giderek kitap okumak bana çok güzel duygular yaşatıyordu. O ortam sayesinde 50 kitabı okudum. 15 Temmuz Şehitler Parkı'nı bize kazandırdığı için başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kent YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183