Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt ezgi bulut halay

Bu haber kez okundu.

Kınacı 4’ledi
 Bir çoğumuzun vazgeçilmez damak lezzetlerinden biri olan işkembe çorbasını, hiç şüphesiz ki önünüze gelen her yerde keyifle içemezsiniz. Hazırlanışından sirkeli sarmısaklı sosuna kadar ayrı bir özen ve kalite gerektiren işkembe çorbasına hakkını veren mekan sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Bu sayılı mekanların arasında bulunan Kınacı, bu başarısını Beylikdüzü’nde açtığı dördüncü şubesiyle taçlandırdı.Otoban kenarında bulunan 200 -250 kişilik salonunda geniş mönü seçenekleriyle hizmet vermeye başlayan Beylikdüzü şubesinin de olmazsa olmazı müşteri memnuniyeti.
Kınacı İşkembe’ninişletmecisi Fevzi Velidedeoğlu ile, öğretmenlikten çorba salonu işletmeye uzanan iş hayatı, Kınacı’nın dünü ve bugünü hakkında  keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Beğenerek okuyacağınızı umuyoruz...
Fevzi Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1961 Çorum doğumluyum. Gazi Üniversitesi’nde mesleki eğitim aldıktan sonra Trabzon’da öğretmenlik yaptım. Sonrasında ise inşaat malzemeleri pazarlayarak ticarete atıldım. Kayınpederim Orhan Kınacı ile bu işi kurmaya karar verdik. Adımız da buradan geliyor. “
 
İŞKEMBEYİ NEZİH BİR ORTAMDA SUNMAK
Kınacı İşkembe’yi açma fikri nasıl doğdu?

Öğrencilik yıllarımdan beri ticarete atılma hayali kurardım. İstanbul’a geldiğimde, gittiğim işkembe salonlarında annemin Çorum’da yaptığı tadı bulamadım. Biraz araştırma yaptıktan sonra, bu salonların çoğunda işkembenin kostik denilen bir asitle yıkandığını gördüm. Bu da işkembeyi bembeyaz hala getirerek hem lezzetsiz hem de zararlı yapıyordu. İşkembe salonlarını bilirsiniz, çoğu salaş yerlerdir. Ben de işkembenin nezih bir aile ortamında, temiz bir şekilde sunulabileceğini insanlara göstermek istedim. Sonrasında ise ben bu işi yapacağım dedim ve de yaptım.
ÜNLÜ GURMELERİN DE TERCİHİYİZ
Kınacı İşkembe’nin lezzet sırrı nedir?

İşkembenin alınışından, temizlenişine ve de sunuşuna kadar her aşamasını kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca mutfağımızı açık hale dönüştürerek müşterilerimizin güvenini kazandık. Şu anda hangi mezbahada kesim olduğunu kovalayan gezici bir ekibimiz var. Etlerimizin taze olmasına büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin ünlü gurmelerinin bizi ilk beşe almasından son derece onurlandık. Müşterilerimizin teveccühü ve deneyimli personellerimiz sayesinde bu günlere geldik.”

HEDEFİMİZ İSTANBUL’DA ŞUBELEŞME
Kınacı İşkembe’yi önümüzdeki süreçte hangi noktalarda göreceğiz? Hedefleriniz nelerdir? İstanbul’da şubeleşme hedefimiz var. Önümüzdeki süreçte belirlediğimiz beş bölgede şube açacağız. Bu bölgelerden biri de Anadolu Yakası’nda olacak. Hedeflerimiz arasında marka bilinilirliğimizi daha da artırmak var.

Kınacı İşkembe’yi diğerlerinden ayıran fark ne?
Farkımız, kendi işimizi kendimiz yapmamız. Ürünün alımından sunuşuna kadar her aşama kendi kontrolümüz altında. Bu da bizim lezzetimizin sırrı.
BAŞARIMIZIN SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK

Sırlardan söz açılmışken sizce başarının sırrı nedir?

Çok çalışmak. Daha çok çalışmak. Bir de emeğinizin karşılığını alınca yorgunluğunuz yerini zevke bırakıyor. Ben çalışma hayatım boyunca hep önde olmayı sevdim.
Müdavimleriniz kimler?
Bakanlar, belediye başkanları, sanatçılar, ünlü isimler. Özellikle ünlü isimler burada kendilerini rahat hissediyor. Kimse onlara karışmıyor. Onlar da sakin ve huzurlu bir ortam olduğu için bizleri tercih ediyor.

Başınızdan geçen ilginç bir olay var mı?
Tabi, olmaz mı? Kınacı İşkembe’nin ilk açıldığı günler... Herkes pür dikkat, heyecan var. Bir müşteri geldi ve bana çorbanın soğuk olduğunu söyledi. ‘Bana buz gibi sarımsak içirdiniz’ dedi. Ben de şaşırdım ve de çocuğu çağırdım. ‘Abi dedi, onun daha çorbasını vermedim ki’. Düşünebiliyor musunuz, adam soğuk sarımsağı içmiş. (gülüyor)”

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Biz 15 yıldır Küçükçekmece’de vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Onlara nezih bir aile ortamında sakatat yeme keyfini sunuyoruz. Ayrıca bölge ekonomisine de katkıda bulunuyoruz, istihdam sağlıyoruz. Kınacı İşkembe’yi tercih eden herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183