Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Kerimoğlu esnafla buluştu

 Cadde esnafının sorunlarını dile getirdiği kahvaltılı toplantıda, İstasyon ve Ebuzziya Caddelerini prestij cadde yapma konusunda hazırladıkları projelerle ilgili ön taslaklarda esnafın düşünce, görüş ve önerilerini aldı. Toplantıya katılan esnaflar, geçtiğimiz aylarda Başkan Bülent Kerimoğlu’nun talimatı ile belediye ekiplerinin cadde üzerinde bulunan büfeleri kaldırmasından dolayı sıkıntılar yaşadıklarını, alışverişi engellediği, dükkanların görünümüne zarar verdiği, kent estetiğini bozduğu ayrıca kötü koku, gürültü, fiziksel kirlilik ve birçok şikayete konu olduğu için yapılan uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

‘TAMAMEN TRAFİĞE KAPATILMALI’

Toplantıya katılan esnaflar, cadde üzerinde broşür dağıtan elemanlardan dolayı vatandaşın büyük sorun yaşadığını, AVM’lerin çokluğundan ve park sorunu olduğundan dolayı tercih edilmediklerini, yol ve kaldırım sıkıntılarından dolayı da vatandaşın rahat gezemediğini ve işportacı mantığı ile kapı önüne tezgah açan mağaza sahiplerine yaptırımlar uygulanması gerektiğini de ifade ettiler. Yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen esnaflar, belediye zabıtalarının kendilerine sıkıntı yaşattığını ve bunalttığını dile getirdiler. İBB’nin sorumluluğu olan alanlarda da yeterli çalışmaların yapılmadığını, adeta kendilerine verilmiş bir cezaymış gibi hizmet alamadıklarını da söyleyen esnaflar, Ebuzziya Caddesi’nin de tamamen trafiğe kapanmasını istediklerini söylediler.

‘ÖRNEK PROJELER HAZIRLIYORUZ’

Bakırköy’ün en işlek iki caddesi üzerinde belediye olarak ilçenin ve Türkiye’nin yüz akı olacak yeni proje çalışmalarına başladıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, kent estetiğini geliştirmeye yönelik hazırladıkları örnek projeler ile cadde mağazacılığını yaşatarak esnafın ayakta kalmasını amaçladıklarını söyledi. Söz konusu iki caddeyi, Orta Avrupa’da örneklerini gördükleriprestij caddeler yapma noktasında taslak projeler hazırladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, esnaflardan kendilerini temsil edecek 3-5 kişi seçmelerini ve kurulacak bir komisyonla hazırlanan taslak projenin nihailendirmesini istedi.


‘DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR’

Tek tip dış cephe estetiği ile marka değerini artıracaklarını da düşündüklerini belirten Kerimoğlu, İstasyon (Fahri Korutürk), Ebuzziya ve hatta İstanbul Caddesini de içine alacak şekilde kent estetiğine uygun dış cephe uygulaması içinde esnafın desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Esnafın desteğiyle bir an önce hayata geçirilmesi gereken dış cephe giydirmesi konusunda da kendilerinin belediye ve hukuki mevzuatı yerine getireceklerini, dış cephe uygulamasını da esnafımın üstleneceğini belirtti.


Muhabir:Selvi Sarıtaç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183