Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri GÜNDEM

Bu haber kez okundu.

Kayseri otellerinde, yüzler gülüyor

 Kayseri otellerinde, yüzler gülmeye devam ediyor. “Şimdi Kayseri’ye gitme zamanı” kampanyasına ve kayak turizmine, yerli misafirlerin yanı sıra yabancı misafirler de yoğun ilgi gösteriyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayı ve içinde bulunduğumuz Ağustos ayını değerlendiren Radisson Blu Hotel Kayseri Satış ve Pazarlama Direktörü Menderes Karaküçük, şunları söyledi:

“Geçen sene aynı aylara oranla, bu yıl Temmuz ayında %74 daha fazla talep aldık. Ağustos ayında gelen talep ise, geçen senenin %62 üzerinde seyrediyor. Bu aylarda en çok konaklayan milletler, Türkiye, Almanya, Hollanda ve İran oldu. Geçen seneye göre, tüm konaklayan milletlerde artış olmakla birlikte, AB ülkelerinin vatandaşları %42 ile en çok artışı kaydetti. Geçen sene aynı aylarda sadece birkaç kişinin konaklama yaptığı Çinli ve Koreli turist sayısında da, bu yıl çarpıcı bir artış var” dedi.

 

Kayak sezonundaki gelirde %35 büyüme öngörüyor

 

Kayak sezonuna gelen taleplerin devam ettiğini anlatan Menderes Karaküçük, şunları kaydetti: “2018 kayak sezonu paketlerimiz hazır ve acentalara gönderilmeye başlandı. Daha önce belirttiğim %35’lik büyüme hedefimizi koruyoruz. Yalnız bu büyüme hedefi doluluk değildir, gelir olarak %35’lik büyümeyi öngörüyoruz. Çünkü zaten kayak sezonunda, otel olarak nerdeyse tamamen dolu oluyoruz. Kayak turizmi olarak, 2018 yılından ümitliyiz. Aynı zamanda, kesinleşen tıp kongreleri sayesinde, Nisan ve Mayıs 2018’de yoğun tarihler var. Yurtdışı acentaların kataloglarında yer alma çalışmalarımız neticelendirildi. Gelecek yıl, yurtdışından çok daha fazla turistin gelmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Kayseri ve Kapadokya’yı tanıtmaya devam ediyor  

 

Kayseri’nin hiç bilinmeyen doğa harikalarını ve eşsiz tarihi güzelliklerini tanıtmakta olduklarını ifade eden Menderes Karaküçük, şunları belirtti:

“Bu dönemde, “Şimdi Kayseri’ye Gitme Zamanı” isimli kampanyamız gündemde. Önümüzdeki aylarda ise, kayak paketimizi daha yoğun tanıtacağız. Nitekim dış pazarlarda Kayseri ve Kapadokya konusunda ümit verici gelişmeler olmaktadır. Bu sene özellikle, Uzakdoğu’da kıpırdanma gözüküyor. Özetle, Kayseri ve Kapadokya çevresini tanıtmaya yönelik çalışmalarımızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183