Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Katliamın 25.Yılı Anıldı

 BEŞİKTAŞ- Sivas Katliamının 25. Yılı olan 2 Temmuz’da gerçekleştirilen anma programı Beşiktaş’ta günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla başladı. Nar-ı bela tiyatro gösterimi ile devam eden program da Kemal Kaplan ve Mazlum Çimen türkülerini Madımak’ta hayatını kaybeden aydınlar için söyledi. Gazeteci Yazar Miyase İlknur ve Usta şair Ataol Behramoğlu da gecenin anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.


‘ACI VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ’

Anma programına CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, Başkan Yardımcısı Leyla Ünver, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sabahattin Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program da konuşan Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç,” Din, mezhep ve ırk sıfatlarını kullanmaktan çıkalım. İnsanı insan olarak kabul edelim. Sivas’ın Cumhuriyet tarihimizde çok büyük bir önemi vardır. Bu güzide ilimizde böyle bir katliam olması acı ve düşündürücüdür. Onlar ne kadar nefret tohumları ekseler de biz özümüze döneceğiz çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.

TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ünver de gecede hayatını kaybeden madımak aydınları için türkü seslendirdi. Program Soner Yalçın’ın yönetmenliğini yaptığı “ Menekşeden Önce” adlı belgesel gösterimiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183