Öne Çıkanlar Galatasaray ibb FENERBAHÇE İstanbul Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Süreçleri Çalışmaları

Bu haber kez okundu.

Kaşıbeyaz Alanındaki İnşaat Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
 AK PARTİ KARARA ŞERH KOYDU

Ak Parti ve MHP’nin ret oyu verdiği meclis toplantısında konuşan Şehir Plancısı Meclis Üyesi Ömer Kaan Kara, söz konusu alanlar için alınan kararın plan ilke kurallarına aykırılık bulunduğundan dolayı uygun bulunmadıklarını söyleyerek, karara şerh koyduklarının da kayıtlara geçmesini istedi.
Konut alanı olan parselleri ticari alana çeviren Bakırköy Belediyesi’nin, kamuoyunda çokça tartışılan Kaşıbeyaz Arazisini ticari alan dâhiline almadığı halde, arazi üzerinde yapılan Migros Alış Veriş Merkezi ve devam eden inşaatla ilgili herhangi bir işlem yapmaması ise dikkat çekti.
Geçtiğimiz aylarda Kaşıbeyaz Restoran’ın bahçesindeki iş makinalarını şikâyet eden vatandaşlar, Bakırköy Belediyesi’ne sormuş fakat kamuoyu vicdanında kabul görmeyen durumla ilgili belediyeden cevap alamamıştı. Yıllardır kamuoyunda tartışılan hiçbir iddiaya cevap vermeyen Bakırköy Belediyesi , “Kaşıbeyaz imarına 5 milyon TL karşılığında mı izin verdi?” sorularını ise sineye çekmişti.
İş makinalarının olduğu alana ‘Oto Yıkama’ açıldığı gözlemlenirken, yine aynı alana Migros Alış Veriş Merkezi’nin ve hemen bitişiğindeki inşaatın ise kimden izin alarak yapıldığı bilinmezken, Bakırköy Belediyesi’nin tartışmalı alandaki inşaatlara göz yumması ise yeni tartışmalara neden oldu.

NELER OLMUŞTU?

Planlarda konut ve yeşil alan olarak görünen Varlık Fonu’na ait 23 dönüm arazi üzerinde bulunan Kaşıbeyaz iddiaları yılan hikâyesine dönerken, Bakırköy Belediye Meclisi Mayıs 2018’de Şenlikköy Yamaç Sokak’ın ticaret alanına çevrilmesiyle ilgili gündem maddesinin de olduğu olağan üstü bir toplantı yapmıştı.
Şenlikköy Yamaç Sokak olarak belirtilen alanda, Kaşıbeyaz Restoran’ın olduğu tespit edilmiş, dönemin İlçe Başkanı olan Selçuk Biber’in gurup başkanlığını yaptığı Belediye Meclis’inde, meclis üyelerinden Ali Rıza Akyüz, Mustafa Harputluoğlu, Kenan Şahin, Şükrü Aydın, Taner Kazanoğlu, Baki Gövtepe, Tansel Gülmezoğlu, Ziya Çıkıt, Nurhan Çetinkaya ve Margarit Dikme gurup başkanından yana tavır göstermiş, planlarda konut ve yeşil alan olarak görülen alanın ticarete açılmasına ‘RET’ oyu vermişti.


DİLAVER İSİMLİ ŞAHIS İDDİALARININ ARDINDAN SIRRA KADEM BASTI

Aradan geçen yaklaşık 6 ay gibi bir zaman sonra adının Dilaver Eren olduğunu söyleyen bir şahıs, kendisinin Kaşıbeyaz Restoran’ın kuruluş aşamasında Mühendislik işlerini yapan kişi olarak tanıtmış, imar durumuyla ilgili görüşmelerde de aracılık rolü üstlendiğini söylemişti.
Kendisinin aracı olmadığı dönemde Başkan Bülent Kerimoğlu'nun 5 milyon dolar ve yurt dışına kaçtığı iddia edilerek istifa ettiği bilinen Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç'ın söz konusu alanla ilgili 3 milyon dolar aldığını iddia eden Dilaver Eren, kararın meclisten geçmesi için meclis üyelerine dağıtılmak üzere 600 bin dolara anlaşıldığını ve aracı olması vasfıyla 300 bin doların kendisine verilmek üzere anlaşma yapıldığını söylemişti.
Alındığı iddia edilen 600 Bin Dolar paranın meclis üyeleri arasında pay ediliş miktarlarını ise Avukat Taner Kazanoğlu’nun organize ettiğini, parayı alma işi için de meclis üyesi Sinan Emre Kızıltuğ'u görevlendirdiğini, Kızıltuğ'un da hangi meclis üyesine ne kadar verileceğine dair bilgileri kendi el yazısıyla yazarak kendisine verdiğini söylemişti.

“İDDİALARI İSPAT ETMEYEN DE, SAVCILIĞA VERMEYEN DE ŞEREFSİZDİR”

Yaşanan gelişmelerin ardından ”İddialarını ispat etmeyen de, savcılığa vermeyen de şerefsizdir” diyerek tepki gösteren CHP’li Avukat Taner Kazanoğlu, Dilaver Eren isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmuş, adı geçen Meclis Üyesi Sinan Emre Kızıltuğ’la birlikte konuyu mahkemeye taşımıştı.
12 Ekim 2018’de Dilaver Eren isimli şahsı mahkemeye veren Kazanoğlu, şahsın adres bilgilerine dahi ulaşılamadığını söyleyerek, “Yok öyle çamur at izi kalsın” mantığı ile vazgeçmek diyerek mahkeme sürecinin devam ettiğini söyledi.
Bakırköy Belediyesi’ne yakınlığı ile bilinen Bakırköy Gazetesi isimli internet sitesine de, demeç veren ve iddiaları yalanlayarak mahkemeye başvuracağını söyleyen Dilaver Eren isimli şahıs, o günden sonra sırra kadem bastı ama Bakırköy Belediyesi ne hakkındaki iddialara cevap verdi, ne de şahsa yönelik hukuki bir süreç başlattı.


MAHKEME, YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALDI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Bakırköy Belediyesi suskunluğunu sürdürmüş, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, belediye meclisinin konut alanından ticaret alanına çevirdiği Kaşıbeyaz alanı için Mayıs 2018 tarihinde aldığı kararın iptali için konuyu mahkemeye taşımıştı.
Nisan 2019’da Nisan’da İstanbul 8. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı almış, kararının iptali için mahkemeye başvuran Mimarlar Odası Trakya ( Bakırköy) Büyükkent Bölge Temsilcisi Mustafa Fazlıoğlu, “Bakırköy Belediyesi’nin planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin bir maddesine sığınarak, yaklaşık 23 dönüm konut alanını ticari alana çevrilmesi, planlama ilkelerine, kamu yararına ve kent çıkarlarına uygun değildir” diyerek açıklama yapmıştı.

İMAR BARIŞI ARALIK 2017’DEN ÖNCE YAPILAN YERLER İÇİN GEÇERLİ

Tüm bu gelişmelere karşılık, Bakırköy Belediyesi’nin suskunluğuna anlam verilmezken, söz konusu Kaşıbeyaz arazisi üzerinde yapılan Oto Yıkama, Migros Alışveriş Merkezi ve hemen yanında yapımına devam eden inşaatın ne anlama geldiği merak konusu oldu.
Kamuoyu vicdanının rahatlaması adına Bakırköy Belediyesine soruyoruz
Söz konusu alanların imar barışından faydalandığı iddialarına karşılık, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi alma tarihinin 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yerler için geçerli olduğu bilinirken,
Bakırköy Belediyesi söz konusu işletmelerle ilgili ne gibi bir işlem yapmıştır?
Büyükşehir Belediyesi’ne konuyla ilgili bilgi vermiş midir?

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183