Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

KARTAL'DA MEDENİ KANUN 'KADINCA SÖYLEŞİ'DE ELE ALINDI

  Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadınca Söyleşi"nin moderatörlüğünü, ekranların sevilen yüzleri Sibel Çakı ve Burçin Şimşek yaptı. Söyleşide tarihçi  yazar Sinan Meydan ve Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu; Türk Medeni Kanunu'nun kadına eğitim, kadın - erkek eşitliği, boşanma, evlilik, iş hayatı v.b. durumlarda sağladığı haklardan bahsetti.





Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Türk kadınının haklarını hep söke söke aldığının altını çizerek Türk Medeni Kanunu'nun kadınlara, siyaset, eğitim, hukuk başta olmak üzere birçok alanda köklü değişiklikler getirdiğini söyledi. Türk Medeni Kanunu'nun getirdiği tek eşlilik, mirasta eşitlik, boşanmada eşit haklar gibi hükümlerle, kadın ve erkek eşitliği gibi alanlarda çok önemli adımlar atıldığını ifade eden Hablemitoğlu, "91 yıl sonra bugün bile, getirdiği yeniliklerin hala konuşulması, milletimiz ve toplumumuz için böyle bir yasaya ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunun önemli bir göstergesidir. Bu yenilikleri gerçekleştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizin kurucularını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.





Tarihçi - yazar Sinan Meydan ise " Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin başlatmış olduğu hukuk devriminin şüphesiz en önemli başarısı, Medeni Kanunu'nun kabulüdür. Atatürk, -Biz kadınlara bir şey bahşetmiyoruz, olan haklarını veriyoruz- demiştir. Darbe anayasasını değiştirebiliriz ama iyileştirerek değiştirebiliriz. Anayasa, tüm yurttaşlarımızı korumalıdır" dedi.





Söyleşinin ardından konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel ise Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına,Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 91. yılını kutladı. Yüksel, " Kartal Belediyesi olarak kadınlarımıza büyük önem veriyoruz. Kadın Başkan Yardımcımız ve kadın müdürlerimiz var. Kadın yöneticilerimizin sayıları arttıkça ülkemiz daha da ileriye gidecektir. Hiç kimse umudunu yitirmesin. 16 Nisan bir dönüm noktasıdır. Bu dönüm noktasını geçip hep birlikte aydınlığa kavuşacağız" dedi. Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Yüksel ve Nuran Keriş, daha sonra panelist ve moderatörlere çiçek takdim etti. Programın ardından yazar Sinan Meydan ve Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Kartallı vatandaşlar için kitaplarını imzaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183