Öne Çıkanlar gündem haber CHP bisiklet dikilitaş İpekyolu Dergisi

Bu haber kez okundu.

Kartal Belediyesi’nden Küçük Kıza Yardım Eli
 Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, geçirdiği rahatsızlık sebebiyle boyundan aşağısı felç olan ve gözleri görmeyen 4 yaşındaki Sümeyye’nin hayatını kolaylaştırmak için, kendisine özel bir tekerlekli sandalye tasarladı. Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel ile Kreşler Müdürü Nazlı Enif Dipşar da hem tekerlekli sandalyeyi teslim etmek, hem de Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün destek mesajını iletmek üzere aileye bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Kartal Belediyesi, 2016 yılında geçirdiği rahatsızlık sebebiyle boyundan aşağısı felç olan ve ardından görme duyusunu yitiren minik Sümeyye’nin hayatını bir nebze olsun kolaylaştırabilmek adına, kendisine yardım eli uzattı. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, rahatsızlığı sebebiyle yürüyemeyen ve ailesinin bakımına muhtaç olan 4 yaşındaki çocuğa, bütün vücudunu saran bir tekerlekli sandalye tasarladı. Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Kemal Özdemir, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel ile Kreşler Müdürü Nazlı Enif Dipşar da tekerlekli sandalyeyi teslim etmek üzere ailenin yaşadığı eve bir ziyaret gerçekleştirdi. Kartal Belediyesi’nden gelen konuklarına yaşadıklarını anlatan anne Kurucas: ”Sümeyye, 2014 yılında sağlıklı bir bebek olarak dünyaya geldi. 2016 yılının Nisan ayında gribal enfeksiyon şikayetiyle hastaneye götürdük. Daha sonra doktorlar tarafından karaciğer enzimlerinde bir virüsten kaynaklı dengesizlik tespit edildi. Virüs, kısa sürede Sümeyye’nin karaciğerini iflas ettirdi. Sümeyye’nin ölümünün gerçekleşmesini bekliyordu herkes; ama kızım doktorların da yardımıyla yaşama sıkıca tutundu. Şu anda boynundan aşağıdaki organlarının fonksiyonu yok, daha sonraki aşamalarda gözleri de görmemeye başladı. Sümeyye’nin ilkokul 3. sınıfa giden ablası, okul sonrasında kardeşine devamlı yardımcı oluyor. Şimdi bu tekerlekli sandalye sayesinde yaşamımız daha kolaylaşacak. Bu sebepten dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz başta olmak üzere emeği geçen belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Ziyaretin sonunda Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Tozkoparan, anne Kurucas’a Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün selamlarını ileterek, belediye olarak her zaman ailenin yanlarında olacaklarını, minik Sümeyye’nin sağlık sürecini de yakından takip edeceklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183