Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

KARTAL BELEDİYESİ ÇOCUKLARI EROZYON HAFTASI'NDA BİR ARAYA GETİRDİ

Kıraç Okulları'nın, Kartal Gözlemevi'nin basketbol ve futbol sahasının etrafını file kaplama çalışmasına destek veren Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Erozyon haftası dolayısıyla iki kurumun öğrencilerini bir araya getirdi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Kıraç Okulları Müdürü Banu Yalçın, Beden Eğitimi Öğretmeni Koray Konak, Ortaokul Müdür Yardımcısı Emel Dökmetaş, Anaokulu Müdür Yardımcısı Ayşe Gedik, Muhasebe Müdürü Semih Zengin ve beraberindeki 10 çocukla birlikte Gözlemevi'ndeki çocukları ziyaret etti. Çocuklar, düzenlenen futbol maçında doyasıya eğlendi. Bu arada Kartal Belediyesi'nin girişimleriyle, çevre ve doğanın geleceği, sürdürülebilir bir yaşam için her bir çocuk adına birer fidan dikildi.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Erozyon haftası nedeniyle tüm çocuklara, adlarına fidan dikildiğine dair sertifikalarını verdi ve tohumlu kalem hediye etti.



Kartal Gözlemevi
Kartal Gözlemevi, Kartal Çavuşoğlu Mahallesi’nde 2006 yılında Kartal Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle prefabrik olarak, sokakta yaşayan veya çalışan çocuklara yönelik ilk adım istasyonu olarak faaliyet geçti.
O tarihten bu yana sokakta yaşayan çocuklar, madde kullanan çocuklar, refakatsiz sığınmacılar, istismara uğramış çocuklar gibi farklı disiplinlerde hizmet veren kuruluş, birkaç yıldır Çocuk Destek Merkezi olarak yatılı hizmet veriyor.
Devlet korumasındaki 12 çocuğa yatılı olarak koruma ve bakım hizmeti veren kuruluşta çocukların tamamı, örgün eğitime devam ediyor. Diğer yandan çocuklar,  evcil hayvan bakımı, hobi bahçesi, spor faaliyetleri gibi çeşitli sosyal rehabilitasyon süreçlerine de dahil oluyor.
2014 yılından itibaren Cem Karadeniz’in yönetiminde hizmet vermeye başlayan merkez, Kartal Belediyesi’nin ve Kartallı gönüllülerin de önemli katkılarıyla hızla kabuk değiştirdi ve özellikle madde kullanan çocuk ve gençlerin rehabilitasyonunda büyük rol oynadı. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183