Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt bulut ezgi halay

Bu haber kez okundu.

KARABAT: BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 TAHMİNİ BÜTÇESİNE ‘HİMMET BÜTÇESİ’ DEDİ!

 Bahçeşehir’de gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısı, Başakşehir gündeminde ses getirdi. CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Başakşehir Meclis Üyesi Abdülhadi Akmugan ve Başakşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Bütçe-Plan Komisyonu Üyesi Hayrettin Özbakır’ın sunumuyla gerçekleşen toplantıda, Başakşehir’in 2017 yılı için ayırdığı tahmini bütçesinin 489 Milyon TL olduğu ve bunun ayrıntıları konuşuldu.

Toplantıda ilk olarak konuşma yapan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, Başakşehir Belediyesi’nin bütçesinin himmet bütçesi olduğunu öne sürdü.

Belediyenin gelirlerinin çoğunun Bahçeşehir’deki arsa satışlarından geldiğini belirten Karabat, “Bahçeşehir’deki arsa stoğu giderek azalıyor. Bahçeşehir’in ilçe olması yolundaki tartışmalar devam ederken, gelecek yeni belediye başkanı açısından da bu tablo iyi analiz edilmelidir”  dedi.

“BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ YÜZSÜZLER LİSTESİNDEDİR”

Başakşehir Belediyesi’nin borcunun 604 Milyon TL olduğunun altını çizen Karabat, “Bu borç, kendi bütçesinin bir buçuk katı.Başakşehir Belediyesi yüzsüzler listesine bu borç ile girmiştir. Gölet hasılat paylaşımı olduğu gün mecliste olaylar çıktı, meclis üyelerimiz darp edildi. Meclis üyeleri dışarı çıkartıldıktan sonra karar haksız bir şekilde meclisten geçti. Konuyla ilgili davalar sürüyor” şeklinde konuştu.


Gölet projesini verdikleri Atmaca Grup ve İnşaat’ı araştırdıklarını belirten Karabat, firmanın ortaklarından biri Sunny, biri de MFA. Yani Mehmet Fatih Ağgül. Bu adam F.Gülen’in yeğeni ile evli ve şu anda yurtdışında. Ve bizim belediye bunlara iş yaptırıyor. Biz de bu olaylara dayandırarak bu bütçenin himmet bütçesi olduğunu söylüyoruz. Başakşehir Belediyesi’ndeki F.G. yapılanması izlerinin bütçe üzerindeki himmetçi rakamları araştırılmalı diyoruz” ifadelerini kullandı.

LİVİNG LAB PROJESİNİN BAŞINDAKİ ERSİN PAMUKSÜZER KİM?

Sözlerine LivingLab projesi ile devam eden Karabat, bu projenin Avrupa’nın aksine biz de tersten işlediğini belirterek, projenin CEO’su olan Ersin Pamuksüzer’e dikkat çekti. Bu kişinin hakkında açılan davaları aktaran Karabat, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurma, davanın seyrini değiştirme, hakimlere baskı ve tehdit altına almaktan 34 yıl hapsi istenen birisi, böyle bir prestij projesinin başına nasıl getirebilir?” diyerek tepki gösterdi.

“PARTİZANLIKLA BELEDİYE BÜTÇESİ HARCANIYOR”

Sirkeci Garı’nda gerçekleştirilen ve Başakşehir Belediyesi’nin de finansal olarak destek verdiği fuarda, İŞİD’ci, FETÖ’cü yapılanmaların dergileri olduğu iddiasında bulunan Karabat, “Kendi bölgesindeki basına reklam pastasından tek kuruş dahi vermeyen bir belediyenin bu örgütlerin dergilerinin olduğu bir fuara sponsor olması akıl alacak gibi değil” açıklamasında bulundu. Fuarda bulunan Rehberlik isimli derginin arka kapağında Bahçeşehir Gölet’in reklamları olduğunu basın mensuplarına gösteren Karabat, “Partizanlıkla belediye bütçesi harcanıyor” dedi.


AKMUGAN: BELEDİYEDE ARAÇ SULTANLIĞI YAŞANIYOR

İBB ve Başakşehir Meclis Üyesi, Yeminli Mali Müşavir olan Abdülhadi Akmugan ise yaptığı açıklamada,” Belediyede 335 personel çalışıyor. 128 tanesinin aracı belediyeden.Bir yandan milyarlarca borç, diğer yandan araç sultanlığı yaşanıyor. Engelli vatandaşa tahsis edilen araç sayısı ise sadece 2” şeklinde tepki gösterdi.

Orta Mahalle olarak adlandırılan bölgede uyuşturucu ve güvenlik sorunu olduğunu ve bunun için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Akmugan, Boğazköy’de yapılan caminin altında su sarnıcı olduğu gerekçesiyle, milyarlarca liranın çöpe atıldığını belirtti. Oradaki vatandaşların Cem Evi taleplerinin de dikkate alınması gerektiğini söyleyen Akmugan, ayrımcılık yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

ÖZBAKIR:BAŞKAN GİTSİN EMLAKÇILIK YAPSIN

Başakşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Bütçe-Plan Komisyonu Üyesi Hayrettin Özbakır, 2016-2017 bütçeleri arasındaki tezatlıklara dikkat çekerek, Uysal’ın halkıyla sıkıntılı olduğunu, meclislere gelmediğini ve uçan kuşla dahi davalı olduğunu söyledi.

Belediyenin 604 Milyon TL’lik borcunun hepimizin sırtında olduğunu söyleyen Özbakır, “Başkan gitsin, emlakçılık yapsın” dedi.

Uygur EROL-Sibel GÜLERSÖYLER-Kent Yaşam

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183