Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Kanser hastalarına umut oldu

 Avşa Adası açıklarında palamut avı yapan balıkçıların ağlarına takılan “pamuk” cinsi köpek balığı, Beylikdüzü Balıkçı KenanTürkiye Deniz Canlıları Müzesi'ne getirildi. Ücretsiz dağıtılan köpek balığı etine, Türkiye'nin farklı bölge ve illerinden gelen kanser hastaları ile yakınları yoğun ilgi gösterdi.


Köpekbalığı eti almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, köpekbalığının kısa sürede tükenmesine yol açtı. İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan’ın dileyen vatandaşa pişmiş olarak, dileyen vatandaşa ise çiğ olarak ücretsiz dağıttığı köpekbalığı kesilmeden önce de fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşların ilgi odağı oldu.


PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Özellikle kanser hastalarının etinde şifa aradığı köpekbalığı için Balıkçı Kenan’a önceden iletişim bilgilerini kaydettiren vatandaşlar izdiham yaşanmadan köpekbalığı etinden almış oldular. Vatandaşlara köpekbalığı etini nasıl pişirmeleri gerektiği yönünde püf noktaları anlatan Balıkçı Kenan Balcı, kanser hastalarının, çok lezzetli olmayan köpek balığı etini küçük parçalar halinde farklı şekillerde pişirerek tüketebileceğini söyledi.


ETİ HASTALARA, KEMİĞİ DERİSİ MÜZEYE!

Etini kanser hastalarına ücretsiz olarak dağıttığı köpekbalığının iskelet ve dış yüzeyinin kendilerine kalacağını söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, Türkiye’de ilk ve tek olan kendi kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesine dahil olacağını söyledi. 1 ton 200 kilo ağırlığındaki köpekbalığının, müzeye konacak olan en büyük balık türlerinden olacağını ifade eden Balıkçı Kenan Balcı, “Etini şifa arayan kanser hastalarına dağıttık. Yoğun bir talep olduğunu gördük. Dilerim ki şifa olur. Bu köpekbalığının mumyalama işlemi birkaç ay sürecek. Daha sonra müzemizdeki yerini alacak” dedi. Senay BADUR- Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183