Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Kanal İstanbul’u TBMM’de Eleştirdi

 İstanbul’un öncelikle sorununun trafik olduğunu belirten Gökan Zeybek, “Bu kanalla birlikte İstanbul sadece iki yarım adadan değil, ek olarak bir de ortasında oluşacak büyük bir adadan meydana gelecek. Ulaşım probleminin birinci sorunu, İstanbul’un Anadolu yakasının Avrupa yakası ile bağlantısının sağlanması olayıdır. Biz iki yakanın bir araya getirilmesi sorununu milyarlarca dolarlık projelerle çözmeye çalışırken, kentin tam da ortasında yeni bir ada oluşturacağız. Ve bunu da Trakya ile bağlamak için raylı sistemler, tekerlekli araçlar ve yayalar için yeni yollar, bölgedeki canlıların ekolojik sistem içindeki yer hareketlerini sürdürebilmesi için de bir takım köprüler yapacağız. Bu projenin altında yatan temel nokta, Karadeniz’den Marmara’ya karşılıklı geçecek olan deniz araçlarının taşıma meselesi değildir” dedi.

İKİNCİ BİR HALİÇ OLUŞTURULACAK

Bu proje ile birlikte Küçükçekmece Gölü’nün, Haliç’e dönüştürüleceğini ileri süren Zeybek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Küçükçekmece ile Başakşehir’de bulunan Sazlıdere havzası birleştirilerek büyük bir Haliç’e dönüştürülecek. Bu nedenle kanalın yapılma ihtimali yoktur. Maliye Bakanlığı ise faizlerin artmaması, dolayısıyla kamuda tasarrufların arttırılması ile ilgili bir düzenlemeye gidileceğini söyledi, o halde biz neden bu büyüklükteki yatırımı, hem de devletin tasarruf edeceği bir döneme getiriyoruz. Bunun bir tek nedeni var. İstanbul’un Avrupa yakasında bir milyonun üzerinde bir nüfusu barındıracak yeni konut ve ticaret alanlarının yerleşime açılmasıdır.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183