Öne Çıkanlar gelecek temsil Ekrem İmamoğlu başakşehir şamlar tabiat parkı yaşam mücadelesi

Bu haber kez okundu.

KAISİAD Doğu Yollarında
Dernek yönetimi tarafından yürütülen çalışmayla önce İstanbul'da binlerce çift ayakkabı temin edildi. Daha son Dernek Başkanı ve yönetimi toplanan bu hediyeleri yerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için memlekete yola çıktılar.

Heyet: Kars, Ardahan ve Iğdır yollarında...
Kars, Ardahan ve Iğdır’dan koparak metropol kentlere zorunlu göç eden ve doğduğu kente yabancılaşan bölge halkını bir araya getirmek amacıyla kurulan KAISİAD’ın yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Kars Ardahan ve Iğdır’ı kapsayan bir gezi düzenledi. Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Orhan Gökçe koordinesinde bölgeye gelen heyet, her 3 ilin Milli Eğitim Müdürlükleri nezdinde, ihtiyaç sahibi öğrencilere bot ve mont yardımında bulundu.
İlk durak Kars

İlk olarak Kars’ta ziyaretlerde bulunan heyet, sırasıyla Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay’ı ziyaret ettiler. Daha sonra Göle’de ziyaret gerçekleştiren KAISİAD üyeleri Göle Kaymakamı Zafer Oktay’ı makamında ziyaret ettiler. Ardından Ardahan’a geçen heyet, Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy’u da makamlarında ziyaret ettiler. Ardahan’dan sonra Iğdır’a geçen heyet, Belediye Başkanı Murat Yikit’i ve Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman’ı da ziyaret ettiler. HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’e misafir oldular. Daha sonra Kars’a dönen dernek üyeleri, Halkların Demokratik Partisi Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in misafiri oldular. KAISİAD üyelerini Ocak başı Restoran’da yemekli programda konuk eden Bilgen, dernek üyeleri ile bölgenin öncelikli sorunları üzerine bir süre sohbet ettiler. Gökçe yerel gazetecilerin sorularını yanıtladı Davette Karslı gazetecilere açıklamada bulunan Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Orhan Gökçe, 2010 yılında kurdukları derneğin temel amacının Metropoldeki bölge kökenli işadamlarını bir çatı altında toplayıp, kendi bölgeleri ile barıştırıp kaynaştırmak, bölgeye yabancı kalmış insanları terk ettikleri doğdukları topraklara çeşitçili etkinlikler vesilesi ile getirmek olduğunu söyledi. Başkan Gökçe, doğup büyüdükleri ve sonrada kendileri ile birlikte fikir ve sermayelerini de Kars, Ardahan ve Iğdır’dan göç ettiren insanların, ahde vefa borcunu ödemek adına, karınca kararınca da olsa bölge insanının yaşam kalitesini yükseltmeği amaçladıklarını söyledi.

Festivaller, hemşeri turizmini geliştirir Yılın 12 ayında Kars, Ardahan ve Iğdır’da gerçekleştirilen festivallerin son derece önemli olduğunun da altını çizen Gökçe açıklamasında:

“Öncelikli olarak üç ilimizde yaz aylarında gerçekleştirilen festivallere yıllarca doğdukları yere gelmeyen hemşerilerimiz için geziler tertip ediyoruz. Doğduğu yerlere yabancılaşmış insanlarımızı bölgemize kazandırıyoruz. Uzun yıllar önce buradan ayrılan hemşerilimiz döndüklerinde ‘Keşke her yıl gelebilseymişiz. Bu güne kadar kaybettiğimiz zamana yazık olmuş”’ diyorlar. Bölge turizmi için de festivallerin önemi büyüktür. Çünkü her bir festivale binlerce insan geliyor. Bu durum her üç ilimizin ekonomisi içinde önemli bir katkıdır. “Şehirlerimizi yeterince tanıtamıyoruz” Aynı zamanda Kars, Ardahan ve Iğdır’ın tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak için çaba harcamamamız gerekiyor. Özelikle Kars’ın tarihi dokusuyla, Harakani Hazretleriyle, inanç turizmiyle kış ve yaz turizmi ile birçok kente örnek olacak bir kadim kettir. Tanıtımımızı yeterince yapamadığımızı düşünüyorum. Dolayısıyla illerimizi turizm potansiyelini nasıl değerlendiririz diye yerel yöneticilerimiz ile de istişare edeceğiz” dedi. Köksoy: “Gönüllü çalışmalar teşvik ve onure edilmeli” Ahde vefa ile doğdukları topraklara hizmet etme sorumluluğunu ve duyarlılığını gösterdikleri için KAISİAD üyelerine teşekkür eden Köksoy: “Toplumsal sorunların çözümünü sadece devletten beklemek yerine gönüllü kuruluşlar eliyle kanayan her yaraya çare olmaya çalışmak çok daha değerli ve anlamlı çalışmalardır. Şüphesiz gönüllü çalışmaların teşvik edilmesi ve desteklenmesi, gayretlendirilmesi, marifetin iltifata tabi olması boyutuyla da onure edilmesi ve cesaretlendirilmesi gerekiyor” dedi. Karaçanta: Kars, Ardahan ve Iğdır’ın çok ciddi sorunları var Kars Belediye Başkanı Muztaza Karaçanta ise “Her üç ilimizin de hala çok ciddi sorunları var. Bu sorunların çözümünün de sadece siyasetçi ve atanmışlar eliyle, bürokrasi marifetiyle değil de doğrudan doğruya sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar eliyle sağlanması belki de çok daha anlamlanmış olacaktır” dedi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183