Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika son dakika haber Kelamdan Kaleme Ertuğrul Bodur

Bu haber kez okundu.

Kağıthaneli kadınlardan sarma dolması rekoru

 Gelecek yılı “Kağıthane Komşuluk Yılı” ilan etmeye hazırlanan Kağıthane Belediyesi’nin ilçede komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla Nurtepe Sosyal Tesislerinde düzenlediği rekor denemesinde, Kent Konseyi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Engelliler Meclisi ve Hayvanseverler Meclisi’ne üye yüzlerce kadın, dolma sarmadaki becerilerini sergiledi. Hazırlanan masalara konulan yaprakları ve iç malzemelerini, en kısa sürede saran kadınlar, rekor denemesinin ardından bu dolmaları, Kağıthane Belediyesi AŞ Evi’ne götürülerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için “Komşuluk Tenceresi”ne koydu.


Dünya Kadın Rekorları kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesine, 300 kadın katıldı. Rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Dünya Kadın Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi. Etkinlikte ayrıca İlçe Kaymakamı Hasan Göç ile Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da kadınlarla birlikte sembolik olarak sarma sardı.



KAYMAKAM HASAN GÖÇ: YAPILAN BU ÇALIŞMAYI TEBRİK EDİYORUM

SARDIĞI YAPRAK SARMA BASIN MENSUPLARINCA BEĞENİLEN KAYMAKAM HASAN GÖÇ; ''EŞİM mutfakta benden pek yardım istemiyor ama ben üç erkek kardeşin bir arada olduğu bir evde büyüdüm bu yüzden küçükken ve gençken anneme ev işlerinde yardımcı olurdum. '' dedi. Türkiye’nin hızla şehirleştiğini ve modernleştiğini ancak bu aşamada da Anadolu kültürünün güzel taraflarının kaybolup gittiğini de ifade eden Hasan Göç, bu kültürü gün yüzüne çıkarmak için yapılan bu çalışmayı tebrik etti.


BAŞKAN FAZLI KILIÇ:İLÇEMİZDEKİ 2 BİN 280 SOKAĞIN HEPSİNE GİDECEĞİZ''

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Dünya Komşuluk Günü dolayısıyla, anlamlı ve bugüne duyarlılığın oluşması açısından güzel bir program hazırlandığını söyledi. Gelecek yılı Kağıthane’de Komşuluk Yılı ilan ettiklerini aktaran Başkan Fazlı Kılıç, “İlçemizdeki 2 bin 280 sokağın hepsine gideceğiz. Komşularımızla komşuluk münasebetlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yürüteceğiz. İlçemizdeki komşuluk ilişkilerini eski günlerine döndürmek istiyoruz. Geleneklerimizden kopmadan günümüz şart ve koşullarını da göz önünde bulundurarak bu çalışmayı gerçekleştireceğiz.” dedi. Başkan Fazlı Kılıç, bugünü bir rekorla taçlandırdıklarını ifade ederek, bu rekorun hayırlı olmasını diledi.



Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183