Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Kaftancıoğlu:  Emek Düşmanı Firmalarla Hesaplaşacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, çalıştığı firmanın alacaklarını ödememesi nedeniyle üzerine benzin dökerek kendini ateşe veren işçi Ramazan Karabacak’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Kaftancıoğlu, “Belediyelerden hak ettikleri ücretleri zamanında aldıkları halde emekçisinin maaşını ödemeyen bu emek düşmanı firmalarla hesaplaşacağız. Krizin faturasını vatandaşlar ödemeyecek” dedi.

Ramazan Karabacak isimli işçi, çalıştığı firmadan alacaklarını tahsil edemediği için dün Ataşehir’de kendini yakma girişiminde bulunmuştu. Karabacak, Ataşehir Belediyesi’nin Örnek Mahallesi’nde hizmete açtığı pazar alanını inşaatını gerçekleştiren yüklenici şirkete bağlı bir firmada çalışıyordu. Aylardır çalıştığı firmadan alacaklarını tahsil edemediği için dün Ataşehir Belediyesi’ne giderek yetkililerden yardım istedi. Pazar alanı inşaatının tamamlanmasıyla birlikte belediye ile firma arasındaki iş sözleşmesi sona ermesine rağmen belediye yetkilileri Karabacak’a yardımcı olmak amacıyla ilgili firmayı arayarak konuyla ilgili bilgi aldı. İşçiye borcu olan firma da belediye yetkililerine 11 Ocak’a kadar ödemelerin gerçekleşeceğini iletti. Aylardır ödeme yapılmadığı için geçim sıkıntısıyla boğuştuğu öğrenilen işçi Ramazan Karabacak, bu görüşmenin ardından belediye binası önünde üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Belediye çalışanlarının anında müdahale etmesi sonucu Karabacak hastaneye kaldırıldı.

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Ramazan Karabacak’ı bugün CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ile Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz ve Kartal İlçe Başkanı Muammer Öz de ziyaret etti. Kaftancıoğlu, Karabacak’ın sağlık durumuyla ilgili hastane yönetiminden bilgi aldı. Kaftancıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yüklenici firmanın alt taşeronu tarafından maaşı ödenmediği için kendini yakan Ramazan Karabacak kardeşimin önce iyileşmesi sonra da hak ettiğini alması için yanında olacağım. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Belediyelerden hak ettikleri ücretleri zamanında aldıkları halde emekçisinin maaşını ödemeyen bu emek düşmanı firmalarla hesaplaşacağız. Bu şirket ihaleyle Ataşehir Belediyemizin bir işini almış. Bunun karşılığında belediye gereken tüm ödemeleri yapmış ve iş tamamlanmış. İşçimiz, belediyemizin değil bu şirkete bağlı bir firmanın çalışanı. Kendisi alacaklarını tahsil edemediği için belediyeden yardım istemiş. Yetkililer de firmayı arayıp konunun bir an önce çözülmesi ricasında bulunmuş. Bugün Türkiye’de ekonomik kriz derinleştikçe bu tür acı olaylarla daha sık karşılaşır olduk. Sadece inşaat kolunda çalışan 400-500 bin işçi işinden oldu son 3-4 ayda. Hem işten çıkartılıp hem maaşlarını alamayan işçilerimiz var. Bugün Ramazan kardeşimizin başına gelen münferit bir olay değil. Taşeron işçiliğini sona erdirmek için bugüne kadar yaptığımız tüm girişimleri reddedenler bu işin sorumlusudur. Güvencesiz çalıştırılan işçiler taşeron belasından kurtarılmadıkça bu acı olayların son bulması mümkün değil. Bugün ülkedeki ekonomik krizi fırsat çevirmek isteyen firmalarla her ortamda hesaplaşacağız. Krizin faturasını vatandaşlar ödemeyecek.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183