Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Kafkas İslam Ordusu 99.Yılında Azerbaycan Bakü’de Anıldı

 17 kişilik bir heyetle Azerbaycan’a hareket eden İSTAD üyelerinin ilk durağı Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence oldu. Gence ziyaretinden sonra İSTAD heyeti Kafkas İslam ordusunun geçiş güzergâhını takip ederek düzenlenen programlara katıldıktan sonra Bakü’ye vardı.

17 kişilik heyet Bakü de tarihi ve turistlik yerleri gezdikten sonra Kafkas İslam Ordusu’nun Azerbaycan’ı düşman işgalinden kurtarılışının 99. yılı anma programına katıldı.


AZEBAYCAN BEYNELHALK MATBUAT MERKEZİNDE ANMA TOPLANTISI ve BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.
Azerbaycan Türkiye Evi, İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği ve Aşık Şemşir Medeniyet Merkezi basın önünde Azerbaycan matbuat merkezinde ortaklaşa basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında Kafkas İslam ordusunun Azerbaycan’ı düşman işgalinden kurtarmasının önemi vurgulanarak 1918 ve tarihin çeşitli zamanlarında vatanın bağımsızlığı ve bekası için şehit olan soydaşlarımız anıldı birlik ve dayanışma mesajları verildi. 
Anma programı sonunda İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu taleplerini sözlü ve yazılı olarak devlet büyüklerine iletilmek üzere bir basın açıklaması ile sundu,

1-Kafkas İslam Ordusu kumandanı aynı zamanda Türkiye ve Azerbaycan Bakü Milli Kahramanı Nuru Paşa’nın ve askerlerini figürlerini içeren abidenin Bakü Türk Şehitliğine yapılmasını.

2-Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin ve dayanışmasının daha da güçlenmesi için karşılıklı kültür evlerinin yapılmasını.

3-Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin Ticari ve ekonomi yönden daha çok gelişmesinin sağlanması için vizelerin kaldırılması ve ya oturum izinlerinin en az bir yıllık olmasını talep ediyoruz.


Bakü Türk Şehitliğinde Anma Töreni Yapıldı.

Bakü Türk şehitliğinde düzenlenen özel anma törenine Azerbaycan Bakü Türkiye Büyük elçisi Erkan Özoral Milletvekili Ganira Paşayeva askeri ateşeler, Azerbaycan Türkiye Evi başkanı  Tenzile Rüstemhanlı Aşık Şemşir Medeniyet merkezi Başkan Yardımcısı Hebib Misirov Atxem Başkanı İlham İsmailov, İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu ve heyeti, çok sayıda vatandaş ve sivil toplum kuruluşu katıldı.


Nuru Paşanın İstanbul Edinekapı Şehitliğinde getirilen toprağı sade bir törenle Bakü Türk şehitliğine serpildi. Anma töreninin ardından Şehitler Xıyabanı ve Fahri Xıyaban ziyaret edilerek şehitlerin mezarına gül konuldu.


Törene İSTAD kurucu üyeleri; SEFER KARAKOYUNLU-NEBAHAT KİRMAN-BÜLENT TANRIVERİ-BAHATTİN MİRAL-FUNDA MİRAL-MURATHAN BACARA-FAHRETTİN ABLAK-RACİYE CENGİZ-AHMET İMAL-MEHMET DAĞISTANLI-AYLA İMAL-YÜKSEL DAĞISTANLI-FİLGÜN MİRAL-ÖMER KARABİBER-FERHAT ÖZAKAY-A.HADİ AKMUGAN-MUHARREM KORKUT- katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183