Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

KABATAŞ MARTI PROJESİNE TEPKİLER BÜYÜYOR

 Kabataş İskelesi’nin kaldırılarak, yerine Mahmutbey-Kabataş Metro Hattı’nın entegre olacağı Transfer Merkezi Projesi (Martı Projesi)’nin yapılması konusundaki imar raporu 13 Mayıs 2016 günü ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izin ve görüşler alınmadan hazırlandı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu. İmar değişiklik talebine CHP ‘red’ oyu verirken, talep AK Parti Grubu’nun oy çokluğuyla meclisten geçti. 

Dolgu yöntemiyle, Kabataş Fındıklı Molla Çelebi Cami’sinin kuzey tarafındaki bahçe duvarı sınırı hizasından başlayarak Kabataş BezmiAlem Valide Sultan Cami’sine bitişik Kabataş Balıkçı barınağını da içerisine alacak şekilde planlanarak yapımı talep edilen kıyı tesisi için İBB 28 Temmuz’da, iskeleyi ulaşıma kapatacağını duyurdu. 

Kabataş'ta yapılması planlanan projenin engellenmesi için imza kampanyası başlatan İstanbul Kent Savunması’na bağlı sivil toplum kuruluşları temsilcileri 

Geçtiğimiz hafta Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)'nin Taksim Şubesi'nde bir araya gelerek, mevcut iskelenin korunması için neler yapılması gerektiği konusunu görüştüler. Projenin uygulanmasına ve Kabataş İskelesi'nin kapatılmasına karşı olan temsilciler Kabataş'a yapılacak olan Martı Projesi'ne ve denizin doldurulmasına karşı olduklarını belirtti.

Kabataş projesinin hayata geçirecek firmayı zenginleştirmekten öteye hiçbir yararı olmayacağını belirten üyeler , ‘KabataşaDokunma’etiketiyle iskelenin kapatılmasına tepki amaçlı sosyal medya hesabı açtı. Üyeler projenin durdurulması için İBB'de grubu olan AK Parti ve CHP grup başkanlarına başvuracaklarını,Change.org'da (Kabataş'taki "Doldurulmuş Martı" projesini durdur) adı altında açılan imza kampanyasına başlattıklarını, 26-27 Temmuz'da konu ile ilgili protesto gösterileri yapmaya hazırlandıklarını söylediler. Üyeler, projenin rant projesi olduğunu, silüeti ortadan kaldırdığını, ulaşımda zaman ve para kaybı yaşanacağını da dile getirdi.

Proje ile ilgili planların askıya çıkarılmadığını, askıya çıkarılacak planlara henüz itiraz süreci başlamadığını ve projenin ihale edilme sürecinin başlamadığını belirten üyeler, Büyükşehir Belediyesi’nin iskeleyi kapatma nedenini anlamadıklarını belirterek konu ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını da ifade etti.Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre 28 Temmuz iskelenin kapatıldığı tarih olacak. Otobüs duraklarının olduğu alandan itibaren DENTUR, İDO, BUDO Şehir Hatları iskeleleri ile otobüs durakları kapatılacak.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183