Öne Çıkanlar CHP Kartal Belediyesi haberdesiniz gündem haber Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

İYİ Parti İstanbul İl Kongresi’de
 

İSTANBUL- Divan Başkanlığı’nı İYİ Parti İdare Kurulu Üyesi Koray Aydın’ın yaptığı ve binlerce partilinin katıldığı kongrede İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından siyasi konuşmalar bölümüne geçildi. Divan Başkanı Koray Aydın, konuşmasında, “İstanbul’un Türk siyaseti açısından önemi herkes tarafından biliniyor. İstanbul Türkiye’nin özetidir ve İstanbul’u alan Türkiye’yi alır gerçeğiyle, biz İYİ Parti olarak İstanbul’u almaya talibiz ve İstanbul İYİ Parti ile iyi olacak. İYİ Parti cesurların partisidir. İYİ Parti Türkiye sevdalısı olanların partisidir. İYİ Parti’de bölücü ve yıkıcı olmamak koşuluyla herkes yer alabilir. İYİ Parti, milliyetçilere, mukaddesçılara kısacası yüreği Türkiye için atan herkese açıktır’ diyerek kongrenin İstanbul’a hayırlı olmasını diledi.  

 

‘FATİH’İN EMANETİNİ

PARSEL PARSEL SATTILAR’

 

Daha sonra söz alan İYİ Parti İstanbul İl Başkan Adayı Ersin Beyaz ise 20 yıldır akçiğerleri sökülen İstanbul’u hak ettiği şekilde yönetmek için kolları sıvadıklarını belirterek, ‘Fatih Sultan Mehmet Han’ın bizlere bıraktığı emanetini parsel parsel sattılar. Sana söz bütün ihanetlerin hesabını soracağız İstanbul’ dedi.

 

‘İSTANBUL’UN DERDİNE

DERMAN OLACAĞIZ’

 

Konuşmasında İstanbul’un 39 ilçesini tek tek sayarak burada göreve başlayan ilçe başkanlarına seslenen Beyaz, “Şartlarımız zor olsa da, Turist sayımız ha bugün ha yarın artaracak derken, gün yok ki esnaf kepenk kapatmasın. Esnafımızın tüm sorunlarını çözeceğiz. Kentsel dönüşüm kentsel rant olmuş. Yeşil alan metrekesine 30 vatandaşımız düşüyor. Deprem hasar raporlarını bekliyoruz, can güvenliğini bekliyoruz. Rantçı değil halkçı kentsel dönüşümü bekliyoruz.İçiçe geçen uydu kentleri, yeşil alanlar hayallerimizde kaldı. Binlerce kişilik sitelere sıkıştık. İstanbul’un son yeşil alanları, tarım alanlarımızı rant malzemesi yaptılar. Bunların hepsini biliyoruz, derdinize derman olmaya geldik. Seçim döneminde imar vaadi veren çok ama bunları hayata geçiren yok. Satılmadık değerli arazimiz kalmadı. Tarihi sevmiyorlar, yeşili sevmiyorlar’ dedi.

 

 

‘İSTANBUL’DA İKTİDAR OLACAĞIZ’

 

Türkiye’nin dost ve düşmanının belli olmadığı bir süreçten geçtiğini belirten Beyaz, “Bu koşullarda hiçbir kişisel kaygı içine düşmedik. Gücünü milletten alan cesurlar hareketinin öncüsü oldu Sayın Genel Başkanımız. Bizler de Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ile milletimize hizmet etmek için gücümüzü birleştirdik. Kalbimiz adaletten ve milletimizden yanadır. Çok çalışacağız, ilerleyeceğiz, yılmayacağız. Vatan için, devlet için millet için çalışacağız. İYİ Parti’yi İstanbul’da iktidar yapacağız’ diye konuştu.

‘KADINLARIN TALEBİ İLE KURULDU’

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, İYİ Parti’yi kurmak fikrinin ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, "Ben her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. İYİ Parti  kadınların uzun zamandır  tacize, tecavüze, şiddete, istismara uğradığı bir dönemde, aynı istiklal savaşında olduğu gibi ayağa kalkıp 'Hadi düşün önümüze. Bu karanlıktan bu hoyratlıktan, çirkinlikten kurtulmamız lazım. Bizi kurtarın' şiarı ile kuruldu. İYİ Parti kadınların talebiyle, isteğiyle kuruldu ve yoluna devam ediyor" diye konuştu..

 

YENİ ÜYELERE İYİ PARTİ ROZETİ

 

Kongrede, tek liste olarak seçime giden Ersin Beyaz, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na seçildi. Daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan ve CHP Meclis Üyesi iken İYİ Parti’ye geçen  Affan Keçeci’nin de da olduğu partiye katılanlara İYİ Parti rozeti taktı.

 

Fidan UĞUR-Kent YAŞAM

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183